Στα …σκαριά το έργο του εμπλουτισμού της λίμνης Ορεστιάδας από τις πηγές της Κορομηλιάς

Ένα μεγάλο έργο που εδώ και χρόνια συζητά η Καστοριά είναι ο εμπλουτισμός της λίμνης Ορεστιάδας από τις πηγές της Κορομηλιάς, με στόχο την πλήρη εξυγίανσή της, το οποίο, ως ιδέα, προέρχεται από την εποχή που νομάρχης ήταν ο Γιώργος Καπαχτσής. 

Την ιδέα αυτή, στην …εκπνοή της θητείας, του επιχειρεί να υλοποιήσει ο νυν αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος, που, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μιας σειράς αναγνωριστικών προκαταρκτικών μελετών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μπει στα …σκαριά η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι της τάξης των 372.642 ευρώ, για την εκπόνηση του συνόλου των αναγνωριστικών – προκαταρκτικών μελετών για τον υπόγειο εμπλουτισμό της λίμνης Καστοριάς. Το σχεδιαζόμενο έργο θα περιλαμβάνει τη διοχέτευση νερού από κλώνο του ποταμού Αλιάκμονα με μερική εκτροπή του, σε θέση 1,5 περίπου χιλιόμετρο ανάντη της Κορομηλιάς, μέσω αγωγού 10 χιλιομέτρων περίπου προς το προσχωματικό υδροφορέα της λίμνης, για τον εμπλουτισμό των ήδη φυσικά σχηματισμένων υπόγειων υδάτινων σωμάτων της παραλίμνιας περιοχής, αυξάνοντας την ποσότητα του μετεωρικού νερού που εισέρχεται σε αυτά.

sentra.com.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *