Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Με τέρματα των Ατζαγκούν και Καρέλη, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητήςμε σκορ 2-1 από την Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και μείωσε την απόστασή του από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε περισσότερη φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο αντί του ΠΑΟΚ και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη στην κατάμεστη Τούμπα. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Ατζαγκούν, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Περέιρα όμως οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για τη νίκη με τον Καρέλη, 11 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης! Κερδισμένος φυσικά από τη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν και ο Ολυμπιακός, ο οποίος είδε τη διαφορά του από τον Δικέφαλο να μειώνεται στους δύο βαθμούς.

Πρώτο μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο όμως ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πιέσουν. Οι «πράσινοι» μάλιστα ήταν αυτοί που απείλήσαν για πρώτη φορά όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Δώνης πήρε την κεφαλιά στέλνοντάς την έπειτα και από παρέμβαση του Γλύκου στο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Κουτρουμπής αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει καλύτερα και στο 19′ διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού σε φάση όπου ο Κλωναρίδης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Καρέλη στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ.Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 34΄με τον Γκολάσα να σουτάρει αλλά να μην απειλεί τον Στιλ ενώ ο Νάνο στο τέλος του πρώτου μέρους είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αιφνιδιάσει. Ο Κλωναρίδης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερα, ο Ατζαγκούν πετάχτηκε ανάμεσα σε Γλύκο, Κατσικά και Σπυρόπουλο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ των «πράσινων».Ο Αναστασιάδης αποφάσισε να ρισκάρει και στο 57ο λεπτό αντικατέστησε τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη με τους Παπαδόπουλο και Περέιρα. Τελικά έξι λεπτά αργότερα, ο δεύτερος τον δικαίωσε αφού εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 74ο λεπτό, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε τη θέση του Σίλντεφελντ, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει όμως ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε. Αντίθετα, κατάφερε να φτάσει και στην επίτευξη δεύτερου τέρματος στο 79′. Ο Ατζαγκούν συνεργάστηκε με τον Μπούι, και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Καρέλης στην πρώτη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι όμως στην επαναφορά νίκησε τον Γλύκο για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ με όσες σωματικές και ψυχικές δυνάμεις είχε, προσπάθησε να αντιδράσει όμως ο Στιλ απομάκρυνε εξαιρετικά το σουτ του Σπυρόπουλου στο 84΄με τους γηπεδούχους να μην φτάνουν στο τέρμα της ισοφάρισης παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες αφού ο Ατζαγκούν αποχώρησε τραυματίας.

Συνθέσεις
ΠΑΟΚ:
Γλύκος – Σπυρόπουλος, Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου – Κάτσε, Τζιόλης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Σαλπιγγίδης (Παπαδόπουλος 57′), Αθανασιάδης (Περέιρα 57′)
ΠΑΟ:Στιλ – Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ (Τριανταφυλλόπουλος 74′), Νάνο – Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (Λαγός 68′) – Κλωναρίδης (Πέτριτς 60′), Καρέλης, Ατζαγκούν

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...