Σπάνιο φιλμ του 1937: Άργος Ορεστικό, Δισπηλιό, Καστοριά

Screen-Shot-2021-03-23-at-20.31.54

Σπάνια πλάνα Άνοιξη-Καλοκαίρι του 1937. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Μετάφραση google του κειμένου:

Κάρτα τίτλου: “Horpistah, Village Near Kastoria.” Έγχρωμο. Οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους της Horpistah. Οι άνδρες ποζάρουν για την κάμερα. Οι εξωτερικοί έμποροι πωλούν τα προϊόντα τους. Κατσίκες, άλογα, γαϊδούρια και άλλα ζώα. Οι άνθρωποι τείνουν στα ζώα. Μπέντζαμιν Χόεν, ο φρουρός της πόλης Πολλοί άνθρωποι περπατούν σε μια υπαίθρια αγορά. Ένας υποδηματοποιός διορθώνει παπούτσια. Μαύρο και άσπρο. Οι έμποροι υφασμάτων θέτουν για την κάμερα. Περισσότερες σκηνές αγοράς. Josef Confino με γραβάτα.

Κάρτα τίτλου: «Ο Αρχιεπίσκοπος Καστοριάς». Ο Αρχιεπίσκοπος Καστοριάς, περιτριγυρισμένος από μια μικρή ομάδα, περπατάει.

Κάρτα τίτλου: “Picnic in Do-Pia-Koos.” Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων μύριζε μπροστά σε φόντο νερό και ψηλά βουνά, έξω από το πλοίο από την Καστοριά. Πολλές μικρές ξύλινες βάρκες με κουπιά (καστοριανά σκάφη) στο νερό, με ανθρώπους που στέκονται κατά μήκος της ακτής. Άποψη της Καστοριάς από την απέναντι πλευρά της λίμνης. Οι άνθρωποι επιβιβάζονται σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο σκάφος, το Kastoria Ferry. Υπαίθρια αγορά, έμποροι, υπαίθρια αγορά. Οι άνθρωποι κάθονται σε μεγάλα τραπέζια πικ-νικ. Διαφορετικές ομάδες ανθρώπων θέτουν για την κάμερα. Ένας νεαρός άνδρας οδηγεί ένα ποδήλατο. Ένας νεαρός στρατιώτης με στολές πόζες. Δύο γυναίκες με ομπρέλες θέτουν. Μια μπάντα ορείχαλκου παίζει. Οι άνθρωποι χορεύουν τη χώρα. Γάιδαροι σε ένα χωράφι. Περισσότερα άτομα θέτουν για την κάμερα.

Κάρτα τίτλου: «Μεσημεριανό μπάρμπεκιου σε πικνίκ που δόθηκε από τον κ. Και την κ. Moshe H. Hazan προς τιμήν του κ. & Της κ. Bocko Mayo.» Η ομάδα επισκεπτών, ανάμεσα σε ένα πλήθος, περπατά προς την κάμερα. Η ομάδα στέκεται μπροστά από έναν άντρα που περιστρέφει ένα σφάγιο αρνιού πάνω από μια σούβλα. Μεγάλη ομάδα ανθρώπων που κάθονται και κοιτάζουν την κάμερα ή χαλαρώνουν στο γρασίδι, όπως η Λέα Κομφίνο, ο Μοσίκικο, η αδερφή της Άννας Μάιο, ο Σολ Χάζαν, η Αλέγκτρα Ηλίας. Τηγάνι του μεγάλου πλήθους. Μια μπάντα παίζει. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ενός κτιρίου με άτομα που θέτουν μπροστά και κλίνουν έξω από τα παράθυρά τους.

Κάρτα τίτλου: «Mr. και η κυρία Μπόκο Μάγιο αποδίδουν το σεβασμό τους στο νεκροταφείο πριν φύγουν από την Καστοριά. ” Μεγάλη ομάδα ανθρώπων στο νεκροταφείο. Δύο άντρες, συμπεριλαμβανομένου του Nonno Confino με ριγέ κοστούμι, μετακινούνται στην κάμερα. Η κάμερα σβήνει ακανόνιστα καθώς οι άνθρωποι στέκονται γύρω από ένα φέρετρο και στη συνέχεια σε ένα νεκροταφείο, μερικοί κυματίζουν ή αναποδογυρίζουν τα καπέλα τους.

Κάρτα τίτλου: «Ο κ. Και η κ. Μπόκο Μάιο φεύγουν από την Καστοριά.» Ο κύριος και η κυρία Mayo στέκονται σε έναν χωματόδρομο. Καπνίζει ένα τσιγάρο. Χωριό στην κοιλάδα των γύρω βουνών. Ακτή της Καστοριάς από την απέναντι πλευρά της λίμνης [σύντομη μαύρη οθόνη]. Πεδία με ζώα. Ένας αγρότης και το κοπάδι των αιγών του στο δρόμο. Δύο γυναίκες με λευκές μαντίλες περπατούν στο δρόμο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *