Σκουρλέτης: Θα βρούμε χρήματα φορολογώντας τον μεγάλο πλούτο

Σκουρλέτης: Θα βρούμε χρήματα φορολογώντας τον μεγάλο πλούτο

Για όσα θα εξαγγείλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και από που θα τα βρει μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Parapolitika 90,1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι προφανώς και θέλουν και κοστολόγηση όλα όσα θα εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας. «Πρέπει να δεις από που θα αντλήσεις. Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική των ισοδυνάμων. Οι πηγές χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένες. Μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που θα επιβαρύνει τον μεγάλο πλούτο.»

Είπε επίσης ότι «Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και να κλείσουμε τα μάτια απέναντι στην λαθρεμπορία των καυσίμων.
Το δημόσιο χάνει ενα δις ετησίως. Το Λιμενικό κάνει ελέγχους μόνο κάθε Πέμπτη και το ξέρουν όλοι. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εμείς στην Θεσσαλονίκη θα ιεραρχήσουμε προτεραιότητες.»

Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είπε:

«Δεν θέλω να μπω σε μια συζήτηση ονομάτων. Η παρούσα Βουλή θα κρίνει τους πολιτικούς και κοινωνικους συσχετισμούς και μετά στην λογική των συναινέσεων θα εκλεγεί Πρόεδρος.» Ερωτηθεις για το όνομα του Νίκου Κωνσταντόπουλου είπε οτι έχει απαντήσει ο ίδιος.

Για το συνέδριο στην λίμνη Κόμο ο κ. Σκουρλέτης, είπε ότι ήταν ενα συνέδριο που γίνεται πολλά χρόνια τώρα.

«Δεν έγινε πρώτη φορά. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι τέθηκε με άξονα αναφοράς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.
Το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο. Θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αυτός που θα εκπροσωπεί στο μέλλον την Ελλάδα. Υπάρχει προβληματισμός μέσα στην Ευρώπη που αμφισβητεί την ευρωπαϊκή κυριαρχία.»

Και συνέχισε: «Μόλις πριν μια εβδομάδα ο κ. Ντράγκι πήρε μέτρα που αν τα έλεγε κάποιος πριν από 2 χρόνια θα τον πετούσαν στην πυρά. Τα όρια της ακαμψίας της νεοφιλελεύθερης άποψης για το πως μπορεί να πορεύεται η Ευρώπη θρυμματίζονται.»

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *