Σε ποια μέρη απαγορεύεται η συνουσία;

e9ae7fb89cb578f506ebd358bd81efba_L

Το σεξ σε δημόσιους χώρους μπορεί για κάποιους να φαντάζει ακόμα πιο απολαυστικό, από την άλλη ωστόσο αυτοί που το προτιμούν οφείλουν να έχουν στο μυαλό τους πως επιφυλάσσει και αρκετούς κινδύνους. Διότι πέρα από το ενδεχόμενο να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, κατά πάσα πιθανότητα θα έρθουν σε επαφή με παθογόνους μικροοργανισμούς που ίσως προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα.

Βακτήρια, ιοί και άλλα μικρόβια «παραμονεύουν» στους δημόσιους χώρους και ενδέχεται να μολύνουν το σώμα. Ο μικροβιολόγος Τσαρλς Γκέρμπα από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα δίνει τη δική του εξήγηση για τα πέντε πιο βρώμικα μέρη που ποτέ κανείς δεν θα έπρεπε να κάνει σεξ.

Τουαλέτα αεροπλάνου

the 5 germiest places to have sex ss1

Σκεφτείτε απλά πως πριν καθαριστεί η τουαλέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 70, 80 άτομα αρκετά από τα οποία μάλιστα πιθανό να μην έχουν πλύνει καν τα χέρια τους. Σύμφωνα με τις έρευνες του μικροβιολόγου, σε μια τουαλέτα αεροπλάνου βρίσκεται σε όλες τις επιφάνειες το κολοβακτήριο Εσερίχια κόλι (E. coli), το οποίο προέρχεται από τα ανθρώπινα περιττώματα. Υπομονή λοιπόν μέχρι την προσγείωση.

Aποδυτήρια γυμναστηρίου

the 5 germiest places to have sex ss2 1

Δεν υπάρχει πιο ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Η ζέστη και η υγρασία διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ζήσουν τα μικρόβια, όπως ο ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), ο στρεπτόκοκκος και ο νοροϊός. Καλό θα ήταν παράλληλα να μην περπατάμε ξυπόλυτοι μέσα στα αποδυτήρια.

Σινεμά

the 5 germiest places to have sex ss3

Όπως γνωρίζετε, τα καθίσματα στις αίθουσες του σινεμά δεν καθαρίζονται και συχνά. Για το λόγο αυτό συχνά εντοπίζονται διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως ο σταφυλόκοκκος.

Πάρκα και παιδικές χαρές

the 5 germiest places to have sex ss4

Ο κάθε εξωτερικός χώρος είναι εκτεθειμένος σε κάθε είδους μικροοργανισμούς, από ιούς και βακτήρια που κουβαλά ο ανθρώπινος οργανισμός μέχρι μικρόβια που εξαπλώνονται από τα ούρα και τα περιττώματα των ζώων που τριγυρνούν εκεί.

Παραλία

the 5 germiest places to have sex ss5 2

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε πέρυσι από την Αμερικανική Εταιρία Χημείας, η άμμος της παραλίας μπορεί να είναι πιο βρώμικη κι από το νερό της θάλασσας. Τα διάφορα σκουπίδια που απορρίπτονται στην ακτή, τα περιττώματα των πουλιών και άλλων ζώων, τα λύματα που ενδεχομένως μολύνουν υπογείως την παραλία και δεκάδες άλλοι παράγοντες καθιστούν το περιβάλλον αυτό εντελώς ακατάλληλο για… στενές επαφές.

penna.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *