Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Εξαφανισμένος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Εξαφανισμένος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την τελευταία δημόσια εμφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν. Πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί με την πιο πρόσφατη πληροφορία να κάνει λόγο για κατ’ οίκον περιορισμό του άλλοτε ισχυρού ηγέτη.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου σε μια συναυλία στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγιάνγκ.

Αλλες πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σε κακά χάλια αφού είναι εθισμένος στο τυρί.

Τα ΜΜΕ της χώρας τα οποία ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς μετέδιδαν ότι είχε αδιαθεσία…

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εμφανίστηκε στην 20η επέτειο από το θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ Σούνγκ (σ.σ. κάποιοι είχαν μιλήσει για σειρά πλαστικών από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για να μοιάσει και εμφανισιακά στον ιδρυτή της Βόρειας Κορέας) και ήταν εμφανές πως κούτσαινε. Αργότερα, έγινε γνωστό πως είχε “γυρίσει” τον αστράγαλό του και επειδή δεν πρόσεξε, υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Οι “κακιές γλώσσες” είπαν πως τα πόδια του δεν άντεξαν το βάρος του!

Σύμφωνα πάντως με τον Remco Breuker, καθηγητή κορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Leiden, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό! Είναι ο δεύτερος που μιλά για πραξικόπημα κατά του νεαρού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μετά από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του καθεστώτος του πατέρα του.

“Δεν ξέρουμε που είναι ή τι συμβαίνει. Δεν ξέρουμε αν είναι στο νοσοκομείο ή αν έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό” είπε ο Breuker στο ABC.

Σύμφωνα πάντως με τον Felix Patrikeeff, αναλυτή για θέματα της Βόρειας Κορέας στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ηγέτης της χώρας “εξαφανίζεται” από τα… φώτα της δημοσιότητας. “Το ίδιο είχε συμβεί στον Κιμ ΙΙ τη δεκαετία του ’90. Δεν εμφανιζόταν δημόσια για αρκετό διάστημα και φαινόταν να έχει απομονωθεί από την εξουσία”, είπε στη Daily Mail Australia. Τόνισε πάντως πως ακόμη είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

“Θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα. Είναι πιθανόν η χώρα να περνά ένα διάστημα προσαρμογής αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο να το πει κανείς”, τόνισε ο Patrikeeff.

Υπάρχουν πάντως ενδείξεις για αλλαγή στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Άλλωστε, πριν μερικές μέρες αξιωματούχοι βρέθηκαν στη Νότια Κορέα για τους Ασιατικούς Αγώνες και φάνηκε να υιοθετούν μια πιο ήπια πολιτική στις σχέσεις της Πιονγιάνγκ με τη Σεούλ. Παραδέχτηκαν εξάλλου την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Υπάρχει, σύμφωνα με τον Patrikeeff μια σαφής αλλαγή στην… προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: Daily Mail

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...