Σε αναβρασμό η Ν.Δ για τη στήριξη του μνημονίου της αριστεράς, με επίκεντρο τα αγροτικά

Συνεχίζεται το “μασάζ” στους γαλάζιους βουλευτές, αλλά και οι πιέσεις στην κυβέρνηση για ισοδύναμα με περικοπές στο κράτος. Νέα σύσκεψη σήμερα στη Συγγρού για τη φορολόγηση των αγροτών και συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου

Με επίκεντρο τη φορολόγηση των αγροτών εν όψει της ψήφισης του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα την Τετάρτη, εντείνονται οι αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που δυσφορούν επειδή όπως λένε καλούνται να στηρίξουν μέτρα του “μνημονίου της αριστεράς”.

Καταψήφιση ωστόσο θα έθετε σε κίνδυνο τη συμφωνία, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στηρίξει με γνώμονα την ύψιστη προτεραιότητα της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Σήμερα στις τέσσερις θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ν Δ με τους τέσσερις γαλάζιους διατελέσαντες υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης (Μάξιμο Χαρακόπουλο, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιώργο Καρασμάνη), την αρμόδια τομεάρχη Φωτεινή Αραμπατζή, το συντονιστή Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και πιθανώς τον πρόεδρο της Ν Δ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Τα ισοδύναμα θα πρέπει να τα βρει η κυβέρνηση και να προκύψουν από την περικοπή του κράτους” έλεγε γαλάζια πηγή, αφήνοντας ανοιχτό να δεχθεί η Ν.Δ η φορολόγηση 26% και εν συνεχεία 29% να ισχύσει για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά επιμένοντας ότι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν πρέπει να ξεπερνά το 13%.

Μετά τη σύσκεψη για τα αγροτικά θα πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Ν Δ επίσης στη Συγγρού στις επτά το απόγευμα υπό τον κ.Μεϊμαράκη.

Οι διαβουλεύσεις για το θέμα των αγροτών δεν σταμάτησαν ούτε χθες. Βουλευτές εξέφρασαν στην κ.Μεϊμαράκη τον έντονο προβληματισμό τους και ζήτησαν από σήμερα να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο την αλλαγή των μέτρων που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο.

“Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να βρει λύση, ειδικά για τους κατ´επάγγελμα αγρότες που στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τους νόμους Κατρούγκαλου και Κουρουμπλή και να επιβαρύνονται οι αγρότες με τέτοια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ”, ανέφεραν υψηλόβαθμες πηγές της Ν Δ “δείχνοντας” και προς την κατεύθυνση εύρεσης των ισοδύναμων.

Οι απειλές Άδωνι και οι προειδοποιήσεις Χαρακόπουλου

Εντύπωση προκάλεσε εν τω μεταξύ χθες μία σειρά οργισμένων tweet από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποιος συμμετέχει ως δεύτερος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ex officio στο πολιτικό συμβούλιο και ο οποίος ζητησε να μην ψηφίσει η Ν.Δ τα μέτρα την Τετάρτη.

“Η νέα πολιτική απάτη ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς εισηγούμαστε και ψηφίζουμε τα μέτρα εκβιαζόμενοι, ενώ οι άλλοι με χαρά…” σχολίασε σε έντονο ύφος ο κ.Γεωργιάδης. Ανέφερε ότι η υπερφορολόγηση των αγροτών, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, η μείωση των κατώτατων συντάξεων “είναι μέτρα του μνημονίου Τσίπρα/Καμμένου” και απείλησε: Αν νομίζουν ότι εμείς “με χαρά” όπως λένε, ψηφίζουμε μέτρα που είχαμε απορρίψει ως κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Με αυτή την ρητορική τορπιλίζουν την συναίνεση και τότε η ΝΔ πρέπει να μήν ψηφίσει στις 22”.

“Οι βουλευτές της Ν Δ και τούτη τη φορά, προτάξαμε την πατρίδα. Ψηφίσαμε τα μέτρα της «πρώτης φοράς αριστερά». Την ίδια ώρα που δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της συνιστώσας της δραχμής, διάλεξαν και πάλι το ρόλο του αντιμνημονιακού. Με τις πλάτες, όμως, της φιλευρωπαϊκής αντιπολίτευσης”, δήλωσε εν τω μεταξύ ο κ.Χαρακόπουλος. Και προειδοποίησε ότι δεν μπορούν οι βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση αφήνοντας “στα κορόιδα της αντιπολίτευσης” να ψηφίζουν τα μέτρα του “μνημονίου της αριστεράς”.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *