Σεξ και αγκαλιές: η συνταγή της ευτυχίας Το έντονο πάθος με την έντονη αγάπη πετυχαίνουν τον απόλυτο συνδυασμό ευεξίας και συναισθηματικής ασφάλειας.

Η ερωτική επιθυμία είναι δείγμα υγιούς σχέσης ενός ζευγαριού και το στοιχείο εκείνο που αποδεικνύει ότι οι δυο σύντροφοι επιθυμούν αυτό το γάμο και θέλουν να διατηρήσουν το καλό κλίμα μεταξύ τους.

Η έντονη ερωτική ζωή μας αναζωογονεί και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Και όσο σημαντική είναι η συμβολή της στην καθημερινότητα μας άλλο τόσο είναι και η ζεστασιά μιας αγκαλιάς.

Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι μια αγκαλιά μετά το σεξ για τουλάχιστον 15 λεπτά έχει μια σειρά από θετικές επιρροές τόσο στο σώμα μας όσο και στη σχέση μας .

1.Αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση: Είπαμε, η συναισθηματική κάλυψη και ασφάλεια αυξάνουν την ερωτική επιθυμία αλλά και ικανοποίηση καθώς εξασφαλίζουν ένα μεγάλο παράγοντα για τέλειο σεξ, την οικειότητα – κοινώς την άνεση να «απαιτήσεις» αυτό ακριβώς που σε ικανοποιεί και που φαντασιώνεσαι.

2.Ευτυχισμένη σχέση: Ας είμαστε ειλικρινείς. Σε όλους μας αρέσει να αισθανόμαστε αντικείμενα του πόθου και την ίδια στιγμή ότι ο σύντροφος μας μάς εκτιμά, μας σέβεται και μας θαυμάζει. Άρα η αλληλουχία σεξ-αγκαλιά τα καλύπτει όλα και τέλος καλό όλα καλά.

3.Χάδια=ψυχική υγεία: Δεν θέλει ειδική ανάλυση το συγκεκριμένο επιχείρημα. Ξεκινά ήδη από όταν είμαστε μωρά η ανάγκη για άγγιγμα και επαφή. Με ένα μαγικό τρόπο ένα χάδι μπορεί καμιά φορά να σταθεί ικανό να διώξει κάθε έγνοια, κάθε σφίξιμο, κάθε άγχος. Όπως ακριβώς και η ερωτική ολοκλήρωση. Επομένως, με αυτό το συνδυασμό σίγουρα όλη η αρνητική ενέργεια και αυτά τα περίεργα πιασίματα στον αυχένα θα εξαφανιστούν. Είναι θέμα χημείας θέμα ορμονών που εκκρίνονται.

4.Βοηθά την επικοινωνία: Καμιά φορά και για μερικούς ανθρώπους η αγκαλιά είναι ο καλύτερος τρόπος να μιλήσουν χωρίς να πουν κουβέντα. Η ένταση της αγκαλιάς μπορεί να σημαίνει «πέρασα τόσο ωραία» ή «σε αγαπώ πολύ». Η όρεξη και η επιθυμία μας να αγκαλιάσουμε κάποιον δείχνει καταρχάς και την συμπάθεια μας προς το πρόσωπο του, την ανάγκη να τον αισθανθούμε, να μας αισθανθεί, να νιώσει και να κατανοήσει ο ένας τον άλλον.

5.Συμβάλλει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα: όλες αυτές οι ορμόνες που εκκρίνονται αποτελούν σπουδαία ασπίδα για την υγεία μας και κυρίως γα τις καρδιακές παθήσεις. Ειδικά μετά … τα κόκκινα που έχουμε αγγίξει από την ερωτική πράξη η αγκαλιά φροντίζει να επαναφέρει τους σφυγμούς μας σε κανονικά επίπεδα.

6.Ο,τι καλύτερο για δεύτερο γύρο: Χάδι στο χάδι και το… καλό δεν θα αργήσει να έρθει.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *