Ριζικές αλλαγές πραγματοποιεί ο Δήμος Καστοριάς στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Δημοτικού

8

Διαρκής η φροντίδα για τις σχολικές μονάδες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χλόη (9ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο,  10ο   Νηπιαγωγείο, Ειδικό Νηπιαγωγείο), στο πλαίσιο των δράσεων  της  φροντίδας και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς.

Οι εργασίες, οι οποίες στοχεύουν στην αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου και στην ασφάλεια των μαθητών, περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων τη συντήρηση, την επισκευή και τους ελαιοχρωματισμούς εξωτερικών επιφανειών και κιγκλιδωμάτων και την ανακατασκευή των εξωτερικών γηπέδων (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις  213.000,00 ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το σχολικό έτος 2023-2024 θα είναι διαφορετικό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χλόη. Από τη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάθε μορφή αναβάθμισης  των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Έχουμε πραγματοποιήσει ενεργειακές αναβαθμίσεις, αισθητικές αναβαθμίσεις, αλλά και πολλές εργασίες συντήρησης των κτιρίων και των αύλειων χώρων. Συνεχίζουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο,  το 10ο    Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Καστοριάς,  υλοποιούνται σημαντικά έργα  στον αύλειο χώρο του σχολικού Συγκροτήματος των Λυκείων, του Εσπερινού Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στην Χλόη.  Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών γηπέδων, με την ανακατασκευή των δύο γηπέδων μπάσκετ και τη δημιουργία νέων γηπέδων βόλεϊ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 187.600 ευρώ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *