Πώς να μαγειρέψεις γρήγορα μπρόκολο στο φούρνο μικροκυμάτων

Screenshot 2022-10-11 at 11-28-34 Πώς να μαγειρέψεις γρήγορα μπρόκολο στο φούρνο μικροκυμάτων - www.olivemagazine.gr

Ξεκίνησες δίαιτα ή απλά σου αρέσει πολύ το μπρόκολο στον ατμό; Σου έχουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να το φτιάχνεις στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πλένεις το μπρόκολο σου καλά, χωρίζεις τα μπουκετάκια από το κοτσάνι και κόβεις το τρυφερό μέρος από το κοτσάνι σε ροδέλες. Βάζεις όλα τα κομμάτια σε ένα γυάλινο ή πυρίμαχο μπολ (κατάλληλο για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων) και προσθέτεις νερό. Υπολόγισε ότι για 450-500 γρ. μπρόκολο θα χρειαστεί να προσθέσεις 2-3 κουτ. σούπας νερό.

Στη συνέχεια, καλύπτεις το μπολ με ένα κεραμικό ή πήλινο πιάτο και το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων. Θα το βάλεις στο high για 3-4 λεπτά και έτοιμο το μπρόκολο σου, αχνιστό και τρυφερό σαν να το έκανες στον ατμό αλλά όχι τελείως λιώμα.

Προσοχή μόνο πώς θα το βγάλεις από το φουρνάκι για να μην καείς και φρόντισε να αφαιρέσεις το καπάκι με προσοχή. Μετά απλά θα το μεταφέρεις σε πιάτο, θα προσθέσεις αλάτι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο ή ό,τι άλλο προτιμάς και είναι έτοιμο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *