Πώς η γραβάτα έγινε το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ για τον φετινό χειμώνα

stylish-woman-gravata

Η γραβάτα αποτελεί το πιο hot αξεσουάρ της γυναικείας γκαρνταρόμπας για τον φετινό χειμώνα -όπως όρισαν οι πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων στον κόσμο.

Από την εποχή της Coco Chanel που ήταν μια από τις πρώτες σχεδιάστριες του 20ού αιώνα που τη σύστησε ως κομψό αξεσουάρ για τη γυναίκα, έως τα ‘80s και ‘90s ως αναπόσπαστο μέρος των power suits, αλλά και την αμφιλεγόμενη μόδα των ‘00s -βλέπε Αβρίλ Λαβίν και το ντουέτο της Μπρίτνεϊ Σπίαρς με τη Μαντόνα στο «Me against the music»-, η γραβάτα έχει περάσει από πολλά στάδια στη γυναικεία μόδα. Ωστόσο, φαίνεται ότι σήμερα έχει φτάσει στο απόγειό της.

Ανατρέχοντας λίγους μήνες πίσω, όταν οι σπουδαιότεροι οίκοι στον παγκόσμιο fashion χάρτη παρουσίαζαν τις Fall/ Winter συλλογές τους, θα δει κανείς ότι η γραβάτα ολοκλήρωνε ιδανικά τα πιο κομψά σύνολα, που απέπνεαν δυναμισμό και διαχρονικότητα.

Πώς η γραβάτα έγινε το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ για τον φετινό χειμώνα

Ίσως αυτός που θεωρείται ότι πήγε το trend σε άλλο level είναι ο οίκος Valentino, με τον Pier Paolo Piccioli, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, να το έχει αναγάγει πια σε ένα staple τόσο θηλυκό όσο και αρσενικό, τιμώντας έτσι τη μόδα που δεν γνωρίζει φύλα.

Ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που υπέκυψε στη γοητεία της γραβάτας, αφού και άλλοι οίκοι, όπως Dior (για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι η Maria-Grazia Chiuri ήταν το έτερον ήμισι του Piccioli στον οίκο Valentino, πριν αναλάβει τα ηνία του Dior), Alexander McQueen και Hermès, τη συμπεριέλαβαν στις συλλογές τους.

Οι γυναίκες που έχουν φορέσει γραβάτα είναι πολλές -με πιο χαρακτηριστικές την Νταϊάν Κίτον (γνωστή για το ανδρόγυνο στιλ της) και την πριγκίπισσα Νταϊάνα-, ενώ πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι Μόνικα Μπελούτσι, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπέλα Χαντίντ και Τίνα Κουνακέι.

Με μια βόλτα στο Instagram πάντως θα βρείτε άφθονη έμπνευση για το πώς να φορέσετε κι εσείς τη γραβάτα και να υιοθετήσετε το (όχι και τόσο) micro trend που κάνει θραύση.

Εμείς πάντως προτείνουμε τον κλασικό συνδυασμό με κολλαριστό λευκό πουκάμισο, ένα μακρύ παλτό ή καμπαρντίνα, ενώ την είδαμε συνδυασμένη τόσο με παντελόνι όσο και φούστες -ακόμα και μίνι.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...