Πώς έφθασε το Ισραήλ στο θαύμα κατά του κορωνοϊού -Διασκεδάζουν σε μπαρ, πετούν τις μάσκες από την Κυριακή

Screenshot_2021-04-16 Πώς έφθασε το Ισραήλ στο θαύμα κατά του κορωνοϊού -Διασκεδάζουν σε μπαρ, πετούν τις μάσκες από την Κυ[...]

Άλλο ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της επιστροφής στην κανονικότητα κάνει το Ισραήλ, οι πολίτες του οποίου δεν θα υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες προστασίας σε ανοικτούς χώρους – σε μια ακόμη ένδειξη ότι η χώρα νικά την πανδημία του κορωνοϊού.

Καθώς το Ισραήλ πλησιάζει το όριο της ανοσίας της αγέλης κι ανοίγει προσεκτικά τον τουρισμό του για τους εμβολιασμένους από τον επόμενο μήνα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε με τη λήξη των εορτασμών για τα 73 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας ότι έδωσε οδηγίες για την υπογραφή διατάγματος για την άρση από την προσεχή Κυριακή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ανοικτούς χώρους – αν και θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς.


Κατάμεστες χθες οι παραλίες στο Τελ Αβίβ
Κατάμεστες χθες οι παραλίες στο Τελ Αβίβ / Φωτογραφία: AP Photo<br>

«Οι μάσκες «φτιάχτηκαν για να μας προστατεύουν από την πανδημία του κορονοϊού. Όμως αφού οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μάσκα δεν είναι αναγκαία στους υπαίθριους χώρους, αποφάσισα να άρω την υποχρέωση χρήσης της» ανέφερε ο Γιούλι Εντελστάιν πιστώνοντας την απόφασή του στην επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα, αλλά ζητώντας να συνεχιστεί η επαγρύπνηση των Ισραηλινών σε κλειστούς χώρους.
Πώς έφθασε στο «θαύμα» το Ισραήλ

Αξιωματούχοι Υγείας στο Ισραήλ έλεγαν εδώ και εβδομάδες ότι σύντομα θα τελείωνε το μέτρο, που εφάρμοσε από την άνοιξη του περασμένου χρόνου η χώρα – μια από τις πρώτες στον πλανήτη που το επέβαλαν – , αλλά η επικείμενη άρση του αναμφίβολα σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τους πολίτες, που είχαν συνηθίσει τον τελευταίο χρόνο να μην βλέπουν τίποτε άλλο παρά τα μάτια όσων συναντούσαν στους δρόμους. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ είχαν δοθεί οδηγίες τις τελευταίες εβδομάδες στην αστυνομία να σταματήσει να επιβάλει τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εστιάζοντας περισσότερο την προσοχή της σ’ εκείνους που παραβιάζουν τους κανόνες της καραντίνας.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...