Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 129 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Καστοριάς

dimarxeio-kastoria

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων για διάστημα οκτώ μηνών και με καθεστώς πλήρους απασχόλησης

Το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους της χώρας για 7.685 θέσεις απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ανάμεσά του και 129 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Καστοριάς.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις. Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων για διάστημα οκτώ μηνών και με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Να σημειωθεί ότι στόχος του συγκεκριμένου κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας μακροχρόνια ανέργων ειδικά σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των προσόντων με δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης, για να διευκολυνθεί η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελούμενους, κατά την είσοδο και έξοδό τους στο πρόγραμμα, χωρίς κόστος και με όρους που θα εξειδικεύονται στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Από dikaiologitika.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *