Πόσο μακρύ πρέπει να είναι το ανδρικό μαγιό!

andrika-magio-megethos

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αντικαταστήσεις το παλιό σου μαγιό. Έχει χαλάσει η ζώνη και παραλίγο να χάσεις το μαγιό σου την τελευταία φορά που κολύμπησες ή μήπως το σχέδιο είναι ξεθωριασμένο; Ίσως πάλι το μαγιό σου έχει αποκτήσει μία παράξενη μυρωδιά αποδυτηρίων. Το πρόβλημα είναι να βρεις ένα καινούριο και αυτό σημαίνει να αποφασίσεις πόσο μακρύ πρέπει να είναι.

Το μάκρος που πρέπει να έχει το μαγιό είναι η δυσκολότερη ερώτηση. Ακόμη πρέπει να σκεφτείς αν θες κορδόνι, ελαστικό ή εφαρμοστό για τη μέση σου, αν θες ένα σχέδιο ή μονόχρωμο. Για να σε βοηθήσω οι αδύνατοι μπορούν να επωφεληθούν από οριζόντιες ρίγες, οι μυώδης τύποι μπορούν να βάλουν σχεδόν όλα τα σχέδια και οι γεμάτοι φαίνονται καλύτεροι σε σκούρες αποχρώσεις. Λοιπόν, τώρα στο κύριο θέμα: πρέπει το μαγιό σου να τελειώνει στη μέση του μηρού; Στο γόνατό σου; Ή κάπου αλλού;

Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο μαγιό

Μακρύ ανδρικό μαγιό

antras me makri magio

Είναι καλό για τους δραστήριους τύπους με συνηθισμένο ύψος ή κάπως ψηλότερους. Μακρύ για μαγιό γενικά σημαίνει ότι είναι μακρύτερο από 9 εκατοστά. Αυτό είναι το μάκρος από τον καβάλο μέχρι το γόνατο σε έναν άντρα ύψους κάτω του 1.82. Αν σκοπεύεις να βάλεις μακρύτερο τότε είσαι στην περιοχή σορτς του σκάφους – το αγαπημένο μαγιό των σέρφερ και των 90΄s.

Είναι τα σορτς του σκάφους άσχημα; Όχι απαραίτητα. Αν στην πραγματικότητα κάνεις άλματα πάνω σε μία σανίδα, θα εκτιμήσεις το έξτρα ύφασμα. Αλλά σιγουρέψου πως θα βρεις ένα ειδικά σχεδιασμένο μαγιό χωρίς υπερβολικό ύφασμα και ακόμα και τότε, οι λεπτοί άντρες και οι άντρες με ύψος κάτω του μέσου όρου θα φαίνονται πνιγμένοι.

Μεσαίο αντρικό μαγιό

mesaiou mikous antriko magio

Ιδανικό για ψηλούς άντρες, άντρες με λεπτά πόδια, άντρες που πηγαίνουν κάπου αλλού μετά την παραλία. Αυτό είναι το ιδανικό μέγεθος για τους περισσότερους από εσάς. Με μάκρος από 15 μέχρι 20 εκατοστά, ακριβώς όπως ένα σορτς που θα φορούσες καθημερινά.

Με αυτό το μαγιό πας παντού. Μπορείς να το φορέσεις στην παραλία, μετά να πας στο μπάρμπεκιου του φίλου σου χωρίς να αισθάνεσαι πως προκαλείς. Αν έχεις λεπτά πόδια, τα δείχνεις λίγο πιο πάνω απ’ το γόνατο. Και αν είσαι πάνω από 1.82 αυτό είναι όσο κοντό πρέπει για να διατηρήσεις τις διαστάσεις του λουκ σου.

 

Κοντό μαγιό

antriko magio

Είναι ότι πρέπει εάν ανήκεις στους γυμνασμένους άντρες. Είναι το ιδανικό λουκ δηλαδή για άντρες που περνάνε πολλές ώρες στα γυμναστήρια. Δίνει έμφαση σαν μία τετράγωνη κορνίζα και θα σου δώσει ένα αεροδυναμικό λουκ. Τονίζει τέλεια το γραμμωμένο σώμα σου.

Βέβαια με αυτό το μήκος μαγιό πρέπει να προσέχεις το χρώμα και το σχέδιο που θα επιλέξεις. Μην κάνεις υπερβολές. Ναι μεν να τονίσεις τους κοιλιακούς για οποίους πέρασες έναν χειμώνα στο γυμναστήριο αλλά χωρίς να γίνεις ο περίγελος της παραλίας.

Πολύ κοντό ανδρικό μαγιό

speedo antriko magio

Το μαγιό αυτό είναι καλό για κολυμβητές αγώνων ή άντρες με το επίπεδο αυτοπεποίθησης του Ράϊαν Λόχτε. Υπάρχουν δύο εκδοχές όταν συζητάμε για τα πολύ κοντά ανδρικά μαγιό. Η πρώτη λέει πως κανένας δεν φαίνεται ωραίος με αυτά. Η άλλη λέει πως μπορεί να είναι πολύ καλό για πληθώρα σωματότυπων, επειδή εφαρμόζει στο δέρμα.

Φυσικά το θέμα είναι να βρεις το μαγιό που σε κάνει να νιώθεις άνετος και ωραίος εσύ. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. Καλές βουτιές!

Ανδρικά μαγιό για το καλοκαίρι του 2019!

Στρατιωτικά αντρικά μαγιό

magio antres moda 2019

Το στρατιωτικό στυλ ρούχων έχει φορεθεί  πολύ τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι τα στρατιωτικά ρούχα ταιριάζουν πολύ περισσότερο στους άντρες, καθώς είναι κάτι που τους κάνει να δείχνουν περισσότερο αρρενωποί.

Το συγκεκριμένο στυλ μαγιό θα πρέπει να έχει μήκος μέχρι τη μέση του μηρού. Αν όμως δεν νιώθεις άνετα, μπορείς να επιλέξεις ένα πιο μακρύ, το οποίο όμως δεν θα κατεβαίνει κάτω από το γόνατο.

Μαγιό με λευκές ρίγες

sumvoules magio andres

Οι ρίγες είναι ένα πολύ κλασικό print το οποίο έχει φορεθεί πολύ και στο παρελθόν στα ανδρικά μαγιό. Μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με κάποιο T-Shirt και σαγιονάρες ή εσπαντρίγιες και ένα casual πουκάμισο.

Οι πιο έντονες ρίγες βοηθάνε σε περίπτωση που το σώμα σου δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Αν το σώμα σου είναι πιο αδύνατο απ’όσο θα ήθελες και όχι τόσο γεροδεμένο, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα μαγιό με οριζόντιες ρίγες, το οποίο προσθέτει όγκο.

Floral αντρικά μαγιό

floral andrika magio 2019

 

Τα λουλουδάτα prints ξεκίνησαν στα γυναικεία ρούχα και πλέον αποτελούν μία καθημερινή επιλογή για τα ρούχα των αντρών, κυρίως το καλοκαίρι. Πριν από μερικά χρόνια στην μόδα ήταν τα τροπικά σχέδια, έπειτα τα ροζ φλαμίνγκο και πλέον έχουμε τα floral. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι επειδή τα σχέδια είναι λουλούδια, επιδέχονται πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και δεν είναι ανάγκη να πας σε κάτι ασπρόμαυρο.

Μονόχρωμα μαγιό

antrika magio taseis modas 2019

Το μονόχρωμο είναι μια πιο δύσκολη επιλογή, καθώς θα πρέπει να βρεις το χρώμα που σε κολακεύει περισσότερο. Αν γίνει λάθος επιλογή και το χρώμα που επιλέξεις δεν ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος σου, τότε το αποτέλεσμα δε θα αρέσει καθόλου ούτε σε σένα αλλά ούτε και στους γύρω σου. Βέβαια, αν θέλεις πάντα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σπρέι μαυρίσματος πριν κάνεις την επιλογή σου.

Old School μαγιό

old school magio

 

Το ρετρό στυλ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το χώρο της μόδας. Για εκείνους που τους αρέσουν τα ρετρό μαγιό, οι εταιρίες εμπλούτισαν τα συγκεκριμένα κομμάτια τους με ένα πιο μοντέρνο τρόπο. Το μειονέκτημα που έχουν είναι ότι αφήνουν ένα κενό στους μηρούς. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να το πάρεις όσο πιο εφαρμοστό γίνεται για να μην έχεις περίεργες εκπλήξεις.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *