«Πόρτα» Τσίπρα σε Βενιζέλο και Παπανδρέου αλλά όχι και στο ΠΑΣΟΚ

Εκτός του κάδρου των όποιων πιθανών μελλοντικών συζητήσεων για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θέτει « Βενιζέλο και Παπανδρέου» η Κουμουνδούρου, απαντώντας στα παράλληλα ανοίγματα των δυο ανδρών.

« Με τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου δεν μπορεί να υπάρχει σχέση, και οι δύο παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, τα επιβαρυμένα πρόσωπα είναι εκτός συζήτησης» σχολίαζαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με συνομιλητές τους δυο τελευταίους προέδρους του.

Είχε προηγηθεί ένας ιδιότυπος διαγκωνισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανή συνεργασία.

Σε συνέντευξή τύπου το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει εκλογική συνεργασία στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

« Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα, για να καταλάβουμε αν έχουμε λόγο ύπαρξης» σχολίασε.

Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Deutsche Welle για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς και το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα.

Αν και επισήμανε ότι δεν πρέπει να βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο τόνισε : «το βασικό είναι τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας: Μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα των αλλαγών, των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν με νοοτροπίες και πρακτικές, των πολιτικών που θα φέρουν μια σωστή, χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία. Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον.»

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *