Πως να συνδυάσεις το τζιν με το σακάκι σου!

sindiasmoi-jean-sakaki-750x519

Ετοιμάζεσαι να βγεις και ανοίγεις τη ντουλάπα σου. T-shirts, πουκάμισα, σακάκια, jeans από εδώ και chino από εκεί. Τότε σου έρχεται η ιδέα, jean με σακάκι, παίζει να τα καταφέρω;

Ναι, πρόκειται για έναν περίεργο συνδυασμό, όμως μπορείς να τον κάνεις να δουλέψει αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας.

Jean με σακάκι μπορείς να τα συνδυάσεις;

Άνδρας φορά jean με σακάκιΑνοιχτόχρωμο jean

Jean με σακάκι

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να έχεις στο νου σου όταν θέλεις να πετύχεις με τον παραπάνω συνδυασμό. Όπως γνωρίζεις ήδη, στη μόδα δε μπορούν να συνδυαστούν όλα τα ρούχα μεταξύ τους, σαφώς θα πρέπει να ακολουθείς και το προσωπικό σου γούστο. Θα πρέπει λοιπόν να λάβεις κάποια πράγματα υπόψιν και να βρεις τον συνδυασμό που θα σε αναδείξει.

 

Πότε θα φορέσεις jean με σακάκι;

Αντίθεση συνδυασμούΆνδρας με ωραία αντίθεση

Πρέπει να ξέρεις ότι αυτό το ντύσιμο δεν είναι για όλες τις εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, καλό είναι να το αποφύγεις σε πολύ επίσημες περιστάσεις. Καλύτερο είναι να το χρησιμοποιείς σε λίγο πιο casual καταστάσεις.

Ποιο σακάκι να επιλέξεις;

Ανοιχτόχρωμο σακάκιJean με σακάκι

Είδες το μαύρο σου σακάκι και το navy blue ή μαύρο ζευγάρι jean και λες εδώ είμαστε. Η τάση της μόδας λέει πως δεν ταιριάζει ιδιαίτερα ένα μονόχρωμο στιλ, αυτό όμως δε θα πρέπει να σε εμποδίσει να βάλεις και το προσωπικό σου γούστο στην εξίσωση. Αν θέλεις να συνδυάσεις jean και σακάκι σύμφωνα με τη μόδα προτιμότερο θα ήταν να πας στην αντίθεση. Δηλαδή, επέλεξε ένα μέτρια σκούρο, ή λίγο πιο ανοιχτό σακάκι για ένα κλασικό denim jean. Μην ξεχνάς, δε φοράς κοστούμι ώστε να υπάρχει αυτή η αρμονική μονοχρωμία. Εδώ το κλειδί είναι η αντίθεση.

Επίσης, φρόντισε να μη βουλιάζεις στο jean, το οποίο δείχνει ωραιότερο όταν είναι σε ευθεία γραμμή. Σύμφωνα με τους ειδικούς μόδας για να ενισχύσεις αυτήν την όμορφη εμφάνιση θα μπορούσες να αφήσεις το jean ως έχει χωρίς να γυρίσεις τις άκρες του.

Μονόχρωμο σακάκι; Επιτρέπονται τα σχέδια;

Jean με σακάκιΡιγέ σακάκιΣύνολο με αντίθεσηΣύνολο navy denim

Εδώ η απάντηση είναι ναι. Δεν είναι απαραίτητο να φορέσεις μονόχρωμο σακάκι. Καλό θα ήταν να υπάρχουν σημεία στο σακάκι με διαφορετικό χρώμα για να δώσεις έναν πιο casual τόνο στην εμφάνισή σου. Μη το παρακάνεις στα σχέδια ωστόσο. Ένα πιε ντε πουλ είναι αρκετό για να δείχνεις κομψός και ωραίος.

Εφόσον φορέσεις ένα σκούρο denim jean, καλό θα ήταν να επιλέξεις είτε ένα ελαφρύ μπλε σακάκι είτε ένα σκούρο καφέ. Πρόκειται για συνδυασμούς που θα σε αναδείξουν.

Από μέσα τι βάζω;

Κόκκινο πουκάμισο με σχέδιαΣκούρο πράσινο πουκάμισο

Στον συνδυασμό jean με σακάκι πρέπει να βρεις και τι θα βάλεις από μέσα. Εδώ είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα t-shirts με στάμπες καθώς αλλοιώνουν την αρμονία του συνόλου. Έτσι λοιπόν, για να αναδείξεις το στιλ σου μπορείς να πας σε ένα πουκάμισο. Σαφώς, μιλάμε για ένα πουκάμισο με μακρυά μανίκια. Όπως είπαμε και νωρίτερα ο σκοπός είναι να αποκτήσεις μια casual εμφάνιση, οπότε καλό θα είναι να μην επιλέξεις ένα κατάλευκο πουκάμισο χωρίς σχέδιο, αν και προσωπικά δε θα είχα κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Βρες ένα ασιδέρωτο, με χρώμα που θα συμπληρώνει την αντίθεση που ψάχνεις. Για παράδειγμα, με ένα ελαφρύ καφέ σακάκι μπορείς να βάλεις ένα λευκό πουκάμισο με πιε ντε πουλ σχέδιο. Tip, τα ασιδέρωτα πουκάμισα κάνουν το στιλ σου ακόμη πιο casual.

 

Τελευταίες συμβουλές

Είσαι σχεδόν έτοιμος να τραβήξεις όλα τα βλέμματα επάνω σου αλλά δες και τις παρακάτω συμβουλές για να είσαι σίγουρος για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Προσπάθησε να μη φοράς μαύρα, επίσημα παπούτσια καθώς θα αναιρέσεις ό,τι έχτισες μέχρι τώρα. Το ίδιο θα συμβεί και με μποτάκια. Τα πρώτα είναι υπερβολικά επίσημα, ενώ τα δεύτερα παραείναι casual. Το πουκάμισο το βάζεις πάντα μέσα από το jean για να δείχνεις πιο κομψός. Παρότι μάλλον εννοείται καλό είναι να θυμάσαι ότι δε βάζεις γραβάτα στον συνδυασμό jean με σακάκι εφόσον θέλεις να έχεις χαλαρό στιλ.

Τώρα κοιτάξου στον καθρέφτη και απόλαυσε το θέαμα. Είσαι κομψός, casual και έτοιμος να βγεις έξω και να θαμπώσεις τους πάντες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *