Πως θα συνδυάσεις τα παπούτσια σου ανάλογα με το χρώμα τους!

sumboules-papoutsia
Το παπούτσι σου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εξωτερικής σου εμφάνισης, αφού αυτό μπορεί να “απογειώσει” ή να “χαντακώσει” το συνολικό σου outfit. Στην περίπτωση της αποτυχίας τα αίτια απαντούν σε δύο κυρίως λόγους. Είτε επειδή έχεις επιλέξει το λάθος στυλ παπουτσιού για το outfit σου είτε γιατί ο χρωματικός συνδυασμός μεταξύ ρούχων και παπουτσιών  είναι λάθος.

Πως θα συνδυάσεις σωστά το κάθε παπούτσι σου με τα κατάλληλα ρούχα!

Προτού προχωρήσουμε στο κυρίως θέμα του άρθρου μας, καλό θα ήταν να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με το θέμα του χρώματος των παπουτσιών. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές, οι οποίες πιστεύουμε θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να βγεις.

  • Τα παπούτσια με ένα-μοναδικό χρωματισμό είναι πιο κομψά από τα αντίστοιχα πολύχρωμα και ταιριάζουν στις πιο επίσημες περιστάσεις.
  • Οι σκούρες αποχρώσεις στα παπούτσια σου ταιριάζουν περισσότερο σε επίσημες περιστάσεις από ό,τι ένα αντίστοιχο παπούτσι σε πιο ανοιχτή απόχρωση (π.χ. σκούρο καφέ έναντι καφέ oxford).
  • Το στυλ ενός παπουτσιού μπορεί επίσης να καθορίσει τον βαθμό επισημότητας ενός παπουτσιού. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι μαύρα derbies είναι πιο κομψό από ένα αντίστοιχο ανοιχτό καφέ (κανόνας που ειπώθηκε παραπάνω), ωστόσο ένα ζευγάρι καφέ oxfords μπορεί να είναι ακόμη πιο επίσημο από τα δύο προηγούμενα.
  • Τα λευκά sneakers ταιριάζουν κυριολεκτικά με τα πάντα στην γκαρνταρόμπα σου.
  • Όσο ποιοτικό ή κομψό και να είναι το παπούτσι σου, αν βρίσκεται σε κακή κατάσταση, δεν θα σε βοηθήσει να “χτίσεις” μία κομψή εικόνα. Για το λόγο αυτό δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιποίησή τους.
  • Αν το παπούτσι σου είναι αρκετά “φανταχτερό” φρόντισε το υπόλοιπο outfit σου να είναι σχετικά ουδέτερο-ήπιο στο μάτι. Δεν θέλουμε να μετατραπείς σε έναν “φάρο” προσοχής.
  • Δύο είναι τα βασικά χρώματα επίσημων παπουτσιών που θα πρέπει να έχεις στο “οπλοστάσιό” σου. Το μαύρο και το ανοιχτό καφέ. Αποτελούν δύο κομψά χρώματα που θα ταιριάξουν στις “δυσκολότερες”, πιο επίσημες περιστάσεις με κάθε “καλό” outfit σου.

 

Πως να συνδυάσεις το μαύρο παπούτσι

πως να συνδυάσεις τα μαύρα παπούτσια

Ένα μαύρο ζευγάρι oxfords αποτελεί ίσως την πιο κομψή επιλογή παπουτσιού που θα μπορούσες να έχεις στη ντουλάπα σου. Ωστόσο, εξαιτίας του ιδιαίτερου στυλ τους τα εν λόγω παπούτσια δεν μπορούν να συνδυαστούν με την πλειοψηφία των ρούχων της γκαρνταρόμπας σου, και αυτό διότι ένα ζευγάρι μαύρα oxfords ταιριάζει κυρίως σε formal περιστάσεις.

Γενικότερα, αν επιθυμείς να συνδυάσεις τα μαύρα, καλά παπούτσια σου με κάποιο κοστούμι καλό θα ήταν να επιλέξεις έναν μαύρο, γκρι ή σκούρο γκρι (κάρβουνο) χρωματισμό. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε το λάθος που κάνουν αρκετοί, συνδυάζοντας τα μαύρα τους παπούτσια με ένα μπλε κοστούμι. Ο συγκεκριμένος χρωματικός συνδυασμός θα ταιριάξει μονάχα στην περίπτωση όπου έχουμε να κάνουμε με σκούρες αποχρώσεις του μπλε (π.χ. navy blue).

Ως προς τον συνδυασμό των μαύρων παπουτσιών σου με τα πιο “ανεπίσημα” παντελόνια-ρούχα σου τα πράγματα είναι λιγότερο ξεκάθαρα. Τα chinos παντελόνια σε καφέ αποχρώσεις θα ταιριάξουν περισσότερο με ένα μαύρο ζευγάρι derbies παρά ένα oxfords. Για τα τζιν παντελόνια σου ιδανική και διαχρονική επιλογή αποτελούν τα μαύρα chelsea μποτάκια.

πως να συνδυάσεις τα μαύρα παπούτσια

Εάν τώρα προτιμάς τα έντονα χρώματα στα παντελόνια σου, τότε τα μαύρα παπούτσια δεν αποτελούν την πιο κατάλληλη επιλογή για εσένα. Παρόλα αυτά, μπορείς να “υποβαθμίσεις” τη σοβαρότητα ενός μαύρου παπουτσιού ανεβάζοντας τα ρεβέρ του παντελονιού σου προς τα πάνω και αποφεύγοντας την “προβολή” της κάλτσας.

Tip: Εννοείται πως τα μαύρα σου παπούτσια δεν συνδυάζονται ποτέ με κάποιο σορτς-βερμούδα. Δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να θυμίζεις “σχολιαρόπαιδο”.

Πως να συνδυάσεις το καφέ παπούτσι

πως να συνδυάσεις τα καφέ παπούτσια

Τα καφέ παπούτσια χαρακτηρίζονται ως τα πιο “πολυχρηστικά” παπούτσια, αφού μπορούν να καλύψουν επιτυχώς μία ποικιλία περιστάσεων (από formal έως casual περιπτώσεις), κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει στους πολλούς και διαφορετικούς τόνους-αποχρώσεις που θα τα βρεις. Σε ένα επίσημο ντύσιμο τα καφέ παπούτσια θα συνδυαστούν υπέροχα με τις περισσότερες αποχρώσεις κοστουμιών αρκεί να μην μιλάμε για κάποιο σμόκιν ή μαύρο κοστούμι.

Για τις πιο επίσημες περιστάσεις σου επέλεξε ένα καφέ ζευγάρι oxfords, ενώ για τις λιγότερο επίσημες ένα ζευγάρι brogues. Σε πιο καθημερινά look το καφέ σου παπούτσι θα ταιριάξει ιδανικά με όλες τις αποχρώσεις των chinos παντελονιών. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις αποχρώσεις των καφέ chinos, όπου θα πρέπει να επιλέξεις μία διαφορά τουλάχιστον δύο τόνων μεταξύ των αποχρώσεων του παντελονιού και του παπουτσιού σου.

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του καφέ στα παπούτσια σου θα ταιριάξουν ιδανικά με ένα επίσης σκουρόχρωμο μπλε τζιν παντελόνι αλλά και με κάποιο ανοιχτόχρωμο. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, η ιδανική επιλογή ως προς το είδος του παπουτσιού απαντά σε ένα ζευγάρι σουέντ chelsea μποτάκια ή ένα ζευγάρι καφέ μποτάκια εργασίας.

πως να συνδυάσεις τα καφέ παπούτσια

Ως προς τα μαύρα τζιν, ένα ανοιχτόχρωμο καφέ παπούτσι δεν θα πρέπει να αποτελεί επιλογή σου, αφού στην προκείμενη περίπτωση η μόνη αποδεκτή λύση ακούει στο όνομα σκούρα καφέ παπούτσια. Όσο πιο σκούρα είναι η απόχρωση του καφέ στα παπούτσια σου, τόσο καλύτερο θα είναι το οπτικό αποτέλεσμα. Και εδώ τα chelsea μποτάκια αποτελούν την ιδανική λύση.

Πως να συνδυάσεις το καφεκόκκινο/oxblood παπούτσι

πως να συνδυάσεις τα καφέ-κόκκινα παπούτσια σου

Αν και το εν λόγω χρώμα δεν συνηθίζεται από πολλούς , το καφεκόκκινο ή αλλιώς oxblood χρώμα αποτελεί έναν ιδιαίτερα κομψό και τολμηρό χρωματισμό. Όπως και στην περίπτωση των καφέ παπουτσιών, έτσι και εδώ τα εν λόγω παπούτσια θα ταιριάξουν με ένα εύρος περιστάσεων, ενώ παράλληλα θα σου προσδώσουν έναν προσωπικό/ξεχωριστό look.

Η σκούρα απόχρωσή τους θα ταιριάξει τόσο με ένα επίσημο outfit (π.χ. σκούρο μπλε κοστούμι) όσο και με ένα ανεπίσημο (σκουρόχρωμο τζιν, chinos παντελόνι). Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστείς ένα καλογυαλισμένο ζευγάρι oxboold oxfords με πατίνα τύπου Berluti. Για τη δεύτερη περίπτωση μπορείς να επιλέξεις ένα γυαλιστερό chelsea μποτάκι ή ένα ζευγάρι derbies.

πως να συνδυάσεις τα καφέ-κόκκινα παπούτσια

Tip: Αν και το καλοκαίρι αργεί ένα καφεκόκκινο μοκασίνι τύπου penny θα ταιριάξει απόλυτα με όλα τα καλοκαιρινά σου παντελόνια (μπεζ, μπλε ή άλλοι έντονοι χρωματισμοί chinos παντελονιών ή τζιν). Φρόντισε να έχεις ανεβάσεις τα ρεβέρ του παντελονιού σου και να απαλλαγείς από το θέαμα της κάλτσας στον αστράγαλό σου.

Πως να συνδυάσεις το ανοιχτό καφέ παπούτσι

πως να συνδυάσεις τα ανοιχτά καφέ παπούτσια σου

Το ανοιχτό καφέ ή μπεζ αποτελεί έναν χρωματισμό για τα παπούτσια σου που μπορεί να σου προσδώσει μία αίσθηση χαλαρότητας και παράλληλα κομψότητας. Ο συγκεκριμένος χρωματισμός παπουτσιών ταιριάζει εξαιρετικά με αποχρώσεις του μπλε καθώς και ριγέ μοτίβα. Για ένα επίσημο outfit μπορείς να συνδυάσεις ένα  μπλε, ριγέ ή μπεζ κοστούμι μαζί με ένα ανοιχτό καφέ μοκασίνι ή oxford παπούτσι.

πως να αποκτήσεις τα ανοιχτά-καφέ παπούτσια

Στα πιο casual outfits τα ανοιχτά καφέ παπούτσια θα ταιριάξουν άνετα με τα περισσότερα τζιν σου όπως και με τα chinos παντελόνια σου (ειδικότερα τις σκούρες αποχρώσεις).

Tip: Το καλοκαίρι μπορείς να συνδυάσεις τις σκούρες βερμούδες σου με ένα ανοιχτό καφέ μοκασίνι  (ακόμη και σουέντ υφής).

 

Πως να συνδυάσεις το μπλε παπούτσι

πως να συνδυάσεις τα μπλε παπούτσια

Ο μπλε χρωματισμός χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολος σε ό,τι αφορά τα επίσημα παπούτσια, αφού η επιλογή τους δεν αποτελεί την πιο αποδεκτή-“κοινή” λύση. Ωστόσο, και αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, μπορείς να επιλέξεις ένα μπλε σουέντ oxford για να συνδυάσεις το μπλε, καφέ ή γκρι κοστούμι σου.

πως να συνδυάσεις τα μπλε παπούτσια

Ως προς τα πιο casual ντυσίματα μπορείς να επιλέξεις ένα μπλε desert μποτάκι για να συνδυάσεις με το τζιν παντελόνι σου. Επίσης, τα μπλε μοκασίνια θα δουλέψουν εξαιρετικά με όλους τους χρωματισμούς των chinos παντελονιών σου.

Πως να συνδυάσεις τα λευκά sneakers

πως να συνδυάσεις τα λευκά παπούτσια

Όταν τα λευκά σου sneakers είναι απαλλαγμένα από κάθε μορφής λογότυπο ή σχέδιο, τότε αυτομάτως καθίστανται ως ένα εξαιρετικά πολυχρηστικό εργαλείο για εσένα, αφού μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με όλα τα είδη των outfit σου. Μπορείς να φορέσεις τα λευκά σου sneakers με ένα κοστούμι (ιδανικά σκουρόχρωμο), ένα chino ή τζιν παντελόνι, ακόμη και με μία βερμούδα. Βέβαια, δεν θα πρέπει να τα επιλέξεις σε περιπτώσεις όπου το ύφος της περίστασης είναι ιδιαίτερα επίσημο.

Στην περίπτωση των κοστουμιών μπορείς να αντικαταστήσεις το πουκάμισο με μία λευκή μπλούζα ή T-shirt. Τα τζιν παντελόνια συνδυάζονται υπέροχα με μία ανοιχτόχρωμη πλεκτή ή ζιβάγκο μπλούζα, παρέα με τα αγαπημένα σου λευκά sneakers.

πως να συνδυάσεις τα λευκά παπούτσια

Το μόνο κακό στην περίπτωση των λευκών sneakers απαντά στο θέμα της καθαριότητας. Προκειμένου να έχεις μία κομψή και αψεγάδιαστη εικόνα θα πρέπει να διατηρείς τα λευκά σου παπούτσια πεντακάθαρα και λαμπερά. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να προμηθευτείς ένα προστατευτικό σπρέι και μερικά υγρά μαντηλάκια καθαρισμού για την περιποίηση των παπουτσιών σου.

Πως να συνδυάσεις τα πολύχρωμα sneakers

πως να συνδυάσεις τα πολύχρωμα παπούτσια

Αν και παλαιότερα τα πολύχρωμα παπούτσια απευθύνονταν μονάχα στην περίπτωση των αθλητικών παπουτσιών, και συνεπακόλουθα σε περιστάσεις άθλησης-προπονήσεων, πλέον στις μέρες αυτό φαίνεται να αλλάζει. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να φορέσεις τα πολύχρωμά σου παπούτσια σε μία επίσημη περίσταση. Τα εν λόγω παπούτσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε casual καταστάσεις.

πως να συνδυάσεις τα πολύχρωμα παπούτσια

Συνδύασε τα αγαπημένα, πολύχρωμα παπούτσια σου με κάποιο τζιν (οποιαδήποτε ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη επιλογή), jogger (γκρι, μαύρο ή σκούρο μπλε) ή chinos (μαύρο ή σκούρο μπλε) παντελόνι.

Tip: Μιας και τα πολύχρωμα παπούτσια σου θα τραβήξουν τα βλέμματα, φρόντισε να μην φέρεις άλλο φανταχτερό στοιχείο μαζί σου (έντονο χρώμα στη μπλούζα ή στο παντελόνι).

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *