ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΔΗΜΑΡ Εσωκομματικό μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα: Πρέπει να σοβαρευτούμε

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΣΟΥΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΓΙΝΕΣ ΚΟΤΟΥΛΑ……

Την πρόταση για δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας, ικανής να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής η οποία συνεδριάζει με όλα τα εσωκομματικά μέτωπα να παίρνουν θέση για ένα σκληρό μπρα ντε φερ.

Ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής πως η πρόταση της πατριωτικής, προοδευτικής,ριζοσπαστικής συμμαχίας απευθύνεται πρώτα από όλα στην ίδια την κοινωνία, είπε, πως ο στόχος είναι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας. Ανοίγοντας δε, τη βεντάλια των πολιτικών συμμαχιών απηύθυνε κάλεσμα ξανά στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους Οικολόγους Πράσινους καθώς και σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο, και στρέφονται προς την αριστερά, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κάλεσε και τους “ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου”.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά «πιστοποιητικό ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας από κανέναν». «Δεν κρατάμε πολιτικό μητρώο για το παρελθόν» είπε και υπογράμμισε ότι “δεν θα τους αφήσουμε όμως, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε, βορά στους εκβιασμούς των μνημονιακών μηχανισμών”.Όσο για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου ήταν σαφής λέγοντας πως “επιδιώκουμε έναν ανοιχτό, ειλικρινή και έντιμο πολιτικό διάλογο σεβόμενοι όμως απόλυτα το δικαίωμά τους να αποφασίσουν συλλογικά αν απαγκιστρώνονται οριστικά από τη μνημονιακή αυλή του κ. Σαμαρά και εντάσσουν τον εαυτό τους σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο ή όχι”.

Πρώτος και άμεσος στόχος μιας τέτοιας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, ξεκαθάρισε, πρέπει να είναι η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και όχι η επιβίωσή της μέσα από εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κεντρώος στις θέσεις και αριστεριστής στις συμμαχίες. Θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες. Ριζοσπαστικός στις θέσεις ηγεμονικός και πλειοψηφικός στις συμμαχίες. Ας το πάρουν όλοι απόφαση. Συμβιβασμούς που διατηρούν το σημερινό φθαρμένο status quo, συμβιβασμούς που διαιωνίζουν την τραγωδία των πολλών εν ονόματι της εξουσίας και τους πλούτου των λίγων, ας μην περιμένουν από μας».

«Πρέπει να σοβαρευτούμε»
Δίχως περιστροφές, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα με σκληρή γλώσσα στο εσωκομματικό πεδίο και εν είδη αυτοκριτικής είπε πως “Είναι αλήθεια ότι ένα από τα βασικά ζητήματα που μας βάζουν οι απλοί άνθρωποι, εκείνοι που προσδοκούν από μας, είναι ακριβώς αυτή η εικόνα που δίνουμε προς τα έξω; Πρέπει να αλλάξουμε, πρέπει να σοβαρευτούμε”.

“Πιστεύω, για να μην μακρηγορώ, ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης, και να το επικυρώσουμε μέσα από ένα νέο άνοιγμα στον κόσμο με σκοπό την εγγραφή νέων μελών” τόνισε, προαναγγέλλοντας ριζικές αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως “Είμαστε καταδικασμένοι να γίνουμε πλειοψηφικοί. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε ένα άχαρο πόλεμο αμφιβολιών”.”Θα κοιτάξουμε κατάματα τις αδυναμίες μας” είπε, και συνέχισε λέγοντας “Τώρα που ζούμε μια ιστορική δικαίωση. Για να βελτιωθούμε, για να πληθύνουμε, για να επικρατήσουμε”.

«Πυρά» στην κυβέρνηση

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «Η στρατηγική του κ. Σαμαρά έχει δύο πτυχές. Δύο αλληλοσυμπληρούμενες πτυχές. Πρώτον, όσο κι αν φαίνεται αστείο, να παραστήσει τον αντιμνημονιακό που σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα».

“Το δεύτερο που κάνει άγαρμπα και άτσαλα το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης που θα διευρύνει απ’ ότι φαίνεται τα όρια της χυδαιότητας των προκατόχων του, είναι να καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει λέει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος. Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά, ότι η κουβέντα περί κουρέματος είναι η απόδειξη της κυβερνητικής αποτυχίας. Διότι το χρέος δεν έχει καταστεί βιώσιμο δια του μνημονίου της καταστροφής”, σημείωσε.
Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους, τόνισε πως “Δεν δικαιούται μια κυβέρνηση μειοψηφίας να διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία. Είναι κακό, επιζήμιο για τη χώρα να διαπραγματευθεί μια αδύναμη κυβέρνηση” ,συμπληρώνοντας πως “Ο κ. Σαμαράς, έχασε τις εκλογές. Η κυβέρνησή του είναι κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας των κομμάτων που έχασαν έντεκα ποσοστιαίες μονάδες. Είναι η κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος”.
Σφυροκοπώντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης είπε πως “Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί σε όλα τα προαπαιτούμενα. Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Έχουν υπογράψει. Για αυτό και ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να προσφέρουν κάτι καλό για τη χώρα”.

Προεδρία της Δημοκρατίας
«Να σταματήσετε να παίζετε με το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Να σταματήσετε να σχεδιάζετε νέα Ιουλιανά και νέες εκτροπές», προειδοποίησε και προέτρεψε τα κόμματα της συγκυβέρνησης να οδηγήσουν τη χώρα με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο σε εκλογές, πριν τη διαπραγμάτευση, για να αποφασίσει ο λαός ποιος είναι αυτός και με ποιο σχέδιο, που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για το τόπο.

Πηγή: Εσωκομματικό μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα: Πρέπει να σοβαρευτούμε | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/160249#ixzz35GhYiq2T

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *