Προκήρυξη Διαγωνισμού Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας “FUR EXCELLENCE IN ATHENS- 2017”

f13c6d34d5e24839c57235a9260bf222_xl

Συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, και έχοντας πλέον καθιερωθεί σαν ένας νέος θεσμός που προσφέρει προοπτική απασχόλησης στους νέους σπουδαστές των σχολών σχεδίου στην Ελλάδα,

ο «Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών» (Σ.Ε.Γ.) με τη συνεργασία του Δημοπρατηρίου Γούνας της NAFA προκηρύσσει τον «Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών».  Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του σχεδιασμού προϊόντων γούνας στην Ελλάδα.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουνόσοι νέοι φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια και σχολές σχεδίου, πατρόν, μόδας.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “Light, Space, Air” όπως περιγράφεται αναλυτικά στην περιγραφή του θέματος που στάλθηκε στις σχολές από τον συνεργάτη του ΣΕΓ, καθηγητή του Royal College of Art – London κ. Βασίλη Καρδάση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα προτεινόμενα σχέδια – δημιουργίες τους  μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2017 στο «Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών», σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Φέτος, για πρώτη φορά, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Fur Excellence Workshop που διοργανώνεται στη διάρκεια της έκθεσης, είναι η συμμετοχή στον διαγωνισμό και η επιλογή του ανάμεσα στους 20 πρώτους.  Οι 10 φιναλίστ, τα σχέδια των οποίων θα επιλεχτούν για τον τελικό, θα πρέπει να είναι σε θέση, εφ’ όσον επιλεγούν, να υποβάλλουν άμεσα το αντίστοιχο λεπτομερές πατρόν καθώς και δοκίμιο σε ύφασμα (toile).

Το έπαθλο, και για τους τρεις πρώτους νικητές, είναι ένα ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο – workshop μιας εβδομάδας στο Τορόντο του Καναδά, στο Studio Design του δημοπρατηρίου δερμάτων γούνας της NAFA (North American Fur Auction) (http://www.nafa.ca/).

Ο διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας «FUREXCELLENCE IN ATHENS» και η διαδικασία τελικής βράβευσης των 3 πρώτων νικητών θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια υλοποίησης της, από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2017.   Η FUR EXCELLENCE IN ATHENS- International Fur Fair είναι ένα γεγονός στρατηγικής σημασίας για τη βιομηχανία και τη μόδα της γούνας, σημείο συνάντησης αγοραστών και παραγωγών από όλο τον κόσμο και αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση της ελληνικής γουνοποιίας διεθνώς.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών στο τηλέφωνο 24670-83380, στo email: helasfur@otenet.gr καθώς και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα (www.furexcellence.com).

Για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών

Σαλαγιάννης Ντίνος              Χατζησυμεωνίδης Γιώργος

Πρόεδρος                            Γενικός Γραμματέας

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *