Προβάδισμα απο 1% ως 3,4% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις δημοσκοπήσεις

Διαφορά 1% εως 3,4% για το ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο παρά ένα της κάλπης.Μαγική εικόνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.Το 40% λέει θα ψηφίσει για ανατροπή το 48% για σταθερότητα.

Διεύρυνση της διαφοράς στις 3,4 μονάδες εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco για το protothema.gr  ενω η ΝΔ υποχωρεί κατά 1,2 απο την αντίστοιχη έρευνα την περασμένη εβδομάδα.

Η Alco δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 24,2% με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,8%

Ο ΣΥΡΙΖΑ  προηγείται με 24,2% με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,8%. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη με 7,7%, ενώ τέταρτο είναι το Ποτάμι με 5,8%. Ακολουθεί η Ελιά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι ΑΝΕΛ με 3,3%, και η ΔΗΜΑΡ με 1,8%. Στο 1% βρίσκονται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές.

Αλλο κόμμα απάντησε το 2,9% και λευκό το 2%. Το 5% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την υψηλότερη συσπείρωση των οπαδών του που φθάνει στο 69%  και όπως προκύπτει «υποδέχεται» μερίδα ψηφοφόρων  που το 2012 είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ.

Στο 67% εμφανίζεται η συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας και οι  διαρροές της είναι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ,και  προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά και προς μικρούς κεντροδεξιούς σχηματισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ (Ελιά), αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχουν μεγάλες διαρροές τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το Ποτάμι.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ένα 48ωρο πριν ανοίξουν  οι κάλπες  είναι στο 12,4%.

Public Issue  για  την Εφημερίδα των Συντακτών

Με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στη δημοσκόπηση της Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Συγκεντρώνει  30% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 27,5% της ΝΔ . Ωστόσο έχει υποχωρήσει κατά 4 μονάδες το ποσοστό του, στην παράσταση νίκης με το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ να παραμένει σταθερό.

Η Ελιά βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%,

Το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Στο 24%, παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

GPO για το Ιefimerida

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2% έναντι 22,2% της Ν.Δ δείχνει η δημοσκόπηση της GPO.

Ωστόσο για το κριτήριο με το οποίο θα καθορίσει την ψήφο το  40% δηλώνει η ανατροπή και το 48% η σταθερότητα.

Το 12% που αποφεύγει να τοποθετηθεί είναι το κρίσιμο κομμάτι των ψηφοφόρων που θα γείρει την πλάστιγγα προς την μια ή την άλλη επιλογή.

Επίσης το 55,1% σε σύνολο απαντά ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στις ευρωεκλογές. Ενω το 40,1% λέει ναι στην προσφυγή στις κάλπες.

Στην δημοσκόπηση αυτή η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει την 3η θέση με 8,5%. Ακολουθεί η Ελιά με 7,0% το Ποτάμι επίσης με 7,0 και το ΚΚΕ με 5,6%.

Η ΔΗΜΑΡ στο 2,5%  δίνει αγώνα επιβίωσης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *