Προαναγγέλλουν διάσπαση Μαξίμου και Λαφαζάνης

proanaggelloun-diaspasi-maksimou-kai-lafazanis.w_l

Σε τροχιά «διαζυγίου» φαίνεται ότι κινούνται Μέγαρο Μαξίμου και Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς οι εκατέρωθεν τοποθετήσεις συνεχίζονται.

Με συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς στέλνει σαφές μήνυμα προς την Αριστερή Πλατφόρμα, λέγοντας πως «οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η επιδίωξη συγκρότησης μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση στέλνουν σήμα χωριστής πορείας». Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή» ασκεί για ακόμη μια φορά εντονότατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Υπογραμμίζει πως η διαπραγματευτική τακτική της απέτυχε παταγωδώς, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί «να γλιτώσει την κατακραυγή  προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της NΔ  και του ΠΑΣΟΚ».

Παππάς: Αν κάποιοι άρουν την εμπιστοσύνη τους το ρήγμα θα γίνει κενό

«Το κόμμα έχει όργανα, καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανένα “να είναι κόμμα μέσα στο κόμμα“», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Real», σχολιάζοντας ερώτημα για το ότι ο Π. Λαφαζάνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές της Αρ. Πλατφόρμας να μην παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετά την εφαρμογή του μνημονίου.

«Σε κάθε περίπτωση είμαι βέβαιος ότι ότι το εσωκομματικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει στο Συνέδριο που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή και στο οποίο θα αντιμετωπιστούν οριστικά αυτά τα θέματα», προσθέτει ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει πως αν κάποιοι βουλευτές αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, το ρήγμα που προκλήθηκε στιος τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή θα μετατραπεί νομοτελειακά σε κενό».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ακόμη ότι όποιος «μιλά ακόμη αυτή τη στιγμή για Grexit, υποστηρίζει εκούσια ή ακούσια τις ακραίες θέσεις μέρους των δανειστών που απεργάζονταν το σενάριο “δραχμή με μνημόνιο”».

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δε θα γλιτώσει την κατακραυγή με εκλογές-εξπρές

«Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου» αναφέρει από τη μεριά του ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή.

«Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρώμικων εκβιασμών της ΕΚΤ».

«Η κυβέρνηση εφ’ όσον δεν είχε με δημόσιο τρόπο και ενήμερο τον λαό ως πολιτική εναλλακτική επιλογή, την οποία να εννοεί πλήρως, την έξοδο από την Ευρωζώνη, ματαιοπονούσε», τονίζει. Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και προσθέτει ότι αυτό που θα επιθυμούσε να προκύψει ως συνέχεια είναι ένα σχέδιο για άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις αντιμνημονιακές της ρίζες και στον λαϊκό ριζοσπαστισμό της.

«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Sooc

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *