Πατάνε «γκάζι» οι Ιταλοί: Η Alfa Romeo ετοιμάζει δύο νέα SUV [εικόνες]

Οι Ιταλοί «πατάνε» γκάζι για το 2020 με στόχο να αυξήσουν τα μερίδιά τους στα premium SUV.

H αρχή θα γίνει με την έκδοση παραγωγής της Tonale, την οποία γνωρίσαμε πέρυσι σε πρωτότυπη μορφή (όπως παρουσιάζεται στις εικόνες του άρθρου μας). Το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης και θα ενταχθεί στα μικρομεσαία premium SUV, με άμεσους αντίπαλους τα Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA & Volvo XC 40.

Νεότερες πληροφορίες από το στρατόπεδο των Ιταλών αναφέρουν πως μέχρι τον Ιούνιο, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει ακόμη ένα SUV με μικρότερες διαστάσεις. Μάλιστα, το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο «κοινό» προϊόν μετά τη συγχώνευση των FCA & PSA Group. Για την κατασκευή του, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, θα χρησιμοποιηθεί η νέα γενιά του Peugeot 2008 (πλατφόρμα & κινητήρες).

Πατάνε «γκάζι» οι Ιταλοί: Η Alfa Romeo ετοιμάζει δύο νέα SUV

Έτσι, στην γκάμα των μηχανικών συνόλων θα δούμε τον 3κύλινδρο 1,2 τούρμπο PureTech και τον 1,5 BlueHDI με τα 130 άλογα. Παρόλο που τα μηχανικά μέρη θα είναι κοινά με την Peugeot, οι άνθρωποι της Alfa Romeo θα βάλουν τη δική τους… πινελιά, με στόχο να δημιουργήσουν ένα οδηγοκεντρικό σύνολο στα πρότυπα της ιταλικής φίρμας. Επίσης, δεν αποκλείεται η «μικρή» Alfa να λανσαριστεί και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.
Πατάνε «γκάζι» οι Ιταλοί: Η Alfa Romeo ετοιμάζει δύο νέα SUV

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλάνα της Alfa Romeo θα έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *