Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

agia-paraskevi-2021-esperinos-3-768x576

Με κάθε επισημότητα, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της προστάτιδος και πολιούχου του Άργους Ορεστικού, μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, στον ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό της πόλης.

Δεκάδες άτομα, προσέτρεξαν και φέτος, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, στη χάρη της Αγίας, κάποιοι δε, με σοβαρά προβλήματα υγείας, που με δάκρυα στα μάτια ακούμπησαν το πρόβλημα τους στην μεγαλομάρτυρα.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξείχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλας Γιαννουσάς, ο οποίος στο πέρας του Εσπερινού, μίλησε για τα μαρτυρία αλλά και τα θαύματα της Αγίας Παρασκευής.

Δεκάδες ήταν και οι άρτοι που ευλογήθηκαν κατά την διάρκεια της Αρτοκλασίας και οι οποίοι διανεμήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η απουσία του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Σεραφείμ, ήταν ιδιαιτέρως έντονη, καθώς κάθε χρόνο, στα 23 χρόνια της Αρχιερατίας του, με την αρχοντική του παρουσία τέτοια μέρα, λάμπρυνε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Αγίας Παρασκευής. Θεωρούμε βέβαιο, πως φέτος συνεορτάζει μαζί με την Αγία, που τόσο τιμούσε, στου κόλπους του Παραδείσου και δέεται για όλους εμάς!

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Δευτέρα, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Λόγω των υγειονομικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, φέτος για πρώτη φορά, δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευρης της Ιερά εικόνας της Αγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, ως πολιούχου, είναι αργία για το Άργος Ορεστικό.

 

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *