Παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας η Αμαλία Τσιάβου

pagkosmia-prwtathlitria-kwpilasias-i-amalia-tsiabouΣτο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του σκιφ ελαφρών βαρών ανέβηκε την Κυριακή η Αμαλία Τσιάβου, την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Η Γιαννιώτισα αθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 7:43.500 και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη τερμάτισε η Γιαπωνέζα Κιάκι Τομίτα με 7:476.130 και τρίτη η Λιθουανή, Σονάτα Πετρικάιτε με 7:47.150.

Η Τσιάβου ήταν πίσω, αλλά στα 500μ. που απέμειναν έκανε τρομερή αντεπίθεση και πέρασε τη Λιθουανή για να ολοκληρώσει σε 7:43.500 και να πάρει το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών, ενώ σήμερα οι Μαρία Πέργουλη και Θωμαή Εμμανουηλίδου τερμάτισαν τέταρτες στον «μικρό» τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση στο σύνολο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *