Πίνακας: Πώς κατέληξε η 13η σύνταξη να είναι… δείγμα 13ης σύνταξης

syntaksi-13h-20-5-19

Η 13η σύνταξη, που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές, απ’ ό,τι φαίνεται περισσότερο εξόργισε τους συνταξιούχους παρά τους ανακούφισε.

Ο προφανής λόγος είναι το κουτσουρεμένο επίδομα που είδαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για καθαρή κοροϊδία, αφού κανείς δεν τους είχε ενημερώσει ότι ακόμη και αυτό το ποσό θα φορολογηθεί και μάλιστα με όλες τις επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία.

«Η 13η σύνταξη είναι κουτσουρεμένη και το βλέπει όλος ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιoφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του ενιαίου δικτύου συνταξιούχων. Όπως εξήγησε ο Νίκος Χατζόπουλος «η 13η σύνταξη είναι κανονικά το 50% της κανονικής σύνταξης. Θα έπρεπε δηλαδή ένας συνταξιούχος των 1.400 ευρώ να πάρει 700 ευρώ και να τα πάρει τα Χριστούγεννα».Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, δεν θα έπρεπε να γίνει κράτηση 6% για τον ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι «στο παρελθόν δεν γίνονταν κρατήσεις στη 13η και 14η σύνταξη»

Καμία σχέση με τις εξαγγελίες η 13η σύνταξη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των κουτσουρεμένων συντάξεων είναι ένα πινακάκι που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος που καταγράφει τα χρήματα που πήραν συνταξιούχοι από διάφορα ταμεία.

Παρατηρώντας το, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η 13η σύνταξη που είδαν στους λογαριασμούς του οι συνταξιούχοι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Ο πίνακας με την πετσοκομμένη 13η σύνταξη

Ο πίνακας με την πετσοκομμένη 13η σύνταξη

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *