Πέντε ψέματα και 5 αλήθειες για τον Μάικλ Τζάκσον

Ηταν ακριβώς 5 χρόνια πριν, στις 25 Ιουνίου 2009, όταν ο Μάικλ Τζάκσον έπεφτε αναίσθητος στην κατοικία που νοίκιαζε στον αριθμό 100 της οδού North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Λος ΄Αντζελες. Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λος Άντζελες έλαβε επείγουσα κλήση στις 12.22 π.μ. ενώ έφτασε στο σημείο τρία λεπτά αργότερα. Κηρύχθηκε νεκρός στις 2.26 (τοπική ώρα). Μαζί με τον βασιλιά της ποπ, τον άνθρωπο που τραγούδησε το Thriller κι έκανε τον δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, «πέθανε» μια ολόκληρη εποχή. Η εποχή του βίντεο -κλιπ και της αθωότητας όπως εκφραζόταν μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα μεγάλο, παραμελημένο παιδί.
Μαζί με τον βασιλιά της ποπ, τον άνθρωπο που τραγούδησε το Thriller κι έκανε τον δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής , «πέθανε» μια ολόκληρη εποχή

Πέντε ψέματα για τον Μάικλ Τζάκσον

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε πλούσιος. Ο βασιλιάς της ποπ πάλευε να αποφύγει την πτώχευση όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου του 2009. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, λίγο πριν πεθάνει ο σταρ, ο σωματοφύλακάς του είχε μαζί του δυο ΄Οσκαρ σε περίπτωση που χρειαζόταν να πληρωθεί κάποιος λογαριασμός. Αλλά πέντε χρόνια από τότε, το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον, που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του για λογαριασμό της μητέρας του και των τριών παιδιών του, καταγράφει κέρδη πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο για την επιχειρηματική αυτοκρατορία του τραγουδιστή.

Είχε μια πολύ καλή σχέση με τη μητέρα του. Η αλήθεια είναι ότι η Κάθρην Τζάκσον μπορεί να αγαπούσε τον βενιαμίν από τους Jackson 5. Επί της ουσίας, όμως, εκτός από μάνα ήταν μια απαιτητική και σκληρή μάνατζερ που τον εκμεταλλεύτηκε ως χρυσωρυχείο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε κάνει καμία πλαστική επέμβαση εκτός από δυο ρινοππλαστικές και ότι έπασχε από λευκοδερμία. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από ενέσεις λεύκανσης έκανε αμέτρητες επεμβάσεις με αποτέλεσμα να μεταλλαχθεί από ένα όμορφο μαύρο αγόρι σε ένα μεταλλαγμένο λευκό allien. Η εξωπραγματική του εικόνα «πρόσθεσε» στις κατηγορίες για παιδεραστία αρχής γενομένης ήδη από το 1993 όταν ένα 13χρονο αγόρι τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Μπορεί να υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός, η δημόσια εικόνα του, όμως, είχε πληγωθεί ανεπανόρθωτα.

Παντρεύτηκε τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ από έρωτα. Δυο διάσημα, μοναχικά παιδιά πέτυχαν την έκρηξη του ενδιαφέροντος των media με την ένωσή τους αλλά ο γάμος τους που έγινε το 1994 ήταν «μαγειρεμένος» με πολύ ματαιοδοξία για να διαρκέσει.
Ο γάμος του Μάικλ Τζάκσον με τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ που έγινε το 1994 ήταν «μαγειρεμένος» με πολύ ματαιοδοξία για να διαρκέσει.

Ηταν ένα τέρας. Στην πραγματικότητα ήταν ένα μεγάλο παιδί που δεν είχε αγαπηθεί ποτέ. Γι’ αυτό και έκανε το ράντσο του ένα παράδεισο ονόματι Neverland (από το λατρεμένο του ήρωα, Πίτερ Παν) και ζητούσε καταφύγιο στην παιδική ηλικία για να ξεχάσει τη σκληρότητα του κόσμου των ενηλίκων και του συστήματος της μουσικής βιομηχανίας.

Πέντε αλήθειες για τον Μάικλ Τζάκσον

΄Ηταν ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. ΄Ηταν μια σπάνια περίπτωση διεθνούς αστέρα της ποπ. Με τη χαρακτηριστική φωνή του και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, κατάφερε να κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους.

Η μουσική καριέρα του ξεκίνησε στα 6 του χρόνια και ο πρώτος του δίσκος έγινε όταν ήταν ανήλικος. Οντως, στο γκρουπ Jackson 5 ήταν ο Μάικλ και οι τέσσερις μεγαλύτεροι αδελφοί του. Το 1972 ηχογράφησε τον πρώτο σόλο δίσκο του, το «Got to be there», όντας ακόμη ανήλικος. Το 1979 ηχογράφησε το «Off The Wall», με παραγωγό τον Κουίνσι Τζόουνς. Τρία χρόνια αργότερα με το άλμπουμ «Thriller», ο Τζάκσον έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως. Ακολούθησαν οι λιγότεροι επιτυχημένοι, αλλά εξίσου αξιόλογοι δίσκοι «Bad» (1987) και «Dangerous» (1991).
Ολα τα εισιτήτρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί μήνες πριν. Τον πρόλαβε, όμως, ο θάνατος κι αυτή η περιοδεία δεν έγινε ποτέ

Πίεζε τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ να γίνουν γονείς. Η κόρη του ΄Ελβις Πρίσλεϊ παραδέχτηκε ότι δεχόταν πιέσεις από τον άντρα της να τεκνοποιήσουν αλλά η ίδια ήταν διστακτική. Μετά το διαζύγιό του με την Πρίσλεϊ παντρεύτηκε μια αυστραλή νοσοκόμα, την Ντέμπι Ρόου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το 2002 κι ενώ είχε ήδη χωρίσει με τη Ρόου, απέκτησε άλλο ένα παιδί, τον Πρινς Μάικλ Β’, από παρένθετη μητέρα.

Το καλοκαίρι του 2009 ετοιμαζόταν για τη «μεγάλη επιστροφή» μέσα από σειρά συναυλιών. ΄Οντως, οι παραστάσεις θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010, ενώ όλα τα εισιτήτρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί μήνες πριν. Τον πρόλαβε, όμως, ο θάνατος κι αυτή η περιοδεία δεν έγινε ποτέ.

Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του Διαδικτύου σε λίγα λεπτά. Πράγματι, ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο. Κι όσο για τη δημόσια επιμνημόσυνη τελετή για το χαμό του παρακολούθησαν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές απ’ όλο τον κόσμο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *