Πέλλα: Χόρτα κλπ βλάστηση στο οδικό δίκτυο

Μας πληροφορούν με ανακοινώσεις τους οι δήμοι της Πέλλας- και ορθώς κατά την άποψή μας- ότι ενόψει της θερινής περιόδου και λόγω της μεγάλης ανάπτυξης των χόρτων κλπ βλάστησης, εφιστάται η προσοχή των κυρίων, νομέων ή επικαρπωτών οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, ή εντός του αστικού ιστού και ως 100μέτρων από τα όρια αυτού, να προβούν στον έγκαιρο και τακτικό καθαρισμό τους, διατηρώντας αυτούς καθαρούς από διάφορα αντικείμενα (σκουπίδια, χόρτα, κ.ά.) που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς.

Στην ίδια μάλιστα ανακοίνωση, επισημαίνονται οι νομικές διατάξεις, καθώς και οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους. Μέχρι εδώ όλα καλά και όλα ωραία. Τι γίνεται όμως με τους δημοτικούς, κοινοτικούς κλπ κοινόχρηστους χώρους που η ευθύνη καθαρισμού, ανήκει είτε στους Δήμους είτε στην Περιφέρεια, και που σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζουν… δάσος και μάλιστα σε περιοχές που κινείται αρκετός κόσμος και παίζουν μικρά παιδιά (πλατείες, πάρκα, γήπεδα κλπ), είτε πεζοί είτε εποχούμενοι και ειδικότερα στο οδικό δίκτυο, όπου η βλάστηση αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην ορατότητα των οδηγών (στροφές κλπ) ή στην ορατότητα των πινακίδων σήμανσης, όπου υπάρχουν σ΄αυτό! και δεν είναι κατεστραμμένες! Μία βόλτα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Πέλλας, και όχι μόνο, καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί, και τους κινδύνους που κρύβει η βλάστηση που υπάρχει εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

by sakis

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...