Πέθανε ο θρυλικός ρόκερ Tom Petty

b04fd9aab2eccaac649fb64d12fb27ad_400x400

Ο Tom Petty, ο frontman των “Tom Petty and Heartbreakers”, πέθανε  σήμερα στα 66 του,  όπως επιβεβαίωσε το CBS News.

Ο θρυλικός μουσικός υπέστη καρδιακή ανακοπή και βρέθηκε αναίσθητος χωρίς να  αναπνέει στο σπίτι του στο Malibu την Κυριακή το βράδυ.

Ο Petty εδραιώθηκε τη δεκαετία του ’70 με τη μπάντα του Tom Petty και  Heartbreakers. Η ομάδα έβγαλε πολλές επιτυχίες, όπως το “American Girl”, “Stop Draggin ‘My Heart Around”, “Breakdown”, και πολλά άλλα.

Το συγκρότημα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2002.

Ο Petty ήταν επίσης ένας επιτυχημένος σόλο καλλιτέχνης και τραγούδησε το megahit “Freefallin”.

Παρόλο που ο Petty και η μπάντα του έκαναν το πρώτο τους ρεκόρ το 1976, συνέχισαν να παίζουν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Ο Petty έπαιξε την τελευταία του επίδειξη την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιώντας τρία sold-out shows στο Hollywood Bowl, για να ολοκληρώσει την περιοδεία 40 χρόνων.

Ο Petty, που κυκλοφόρησε τρία σόλο άλμπουμ και 13 άλμπουμ με τον Tom Petty και  Heartbreakers, συμμετείχε επίσης στην ομάδα των Traveling Wilburys της δεκαετίας του 1980 με τον Bob Dylan, τον George Harrison, τον Roy Orbison και τον Jeff Lynne. Ο Petty γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Gainesville της Φλώριδας.

https://www.cbsnews.com

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *