Πέθανε ο Δημήτρης Πολύτιμος –Ενας θρύλος του ελληνικού ροκ [εικόνες]

dimitris-politimos

Ο Δημήτρης Πολύτιμος ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του ελληνικού ροκ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Επί 57 χρόνια ήταν On The Road, αρχής γενομένης το 1964, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο κλαμπ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Συμμετείχε στο συγκρότημα MGC.

Έπαιξε στην ταινία «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα» του Νίκου Νικολαΐδη. Συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Δημήτρη Πουλικάκο, τους SOCRATES, τους Aphrodite’s Child και πολλούς άλλους έλληνες ρόκερς.


Ο Δημήτρης Πολύτιμος στο σπίτι του στο Μαρούσι (Φωτ Μ Νταλούκας 2008)
8)

Ο εξαιρετικός πιανίστας και κιμπορντίστας Δημήτρης Πολύτιμος, γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1933, στη Σύρο. Τον ίδιο χρόνο, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, αφού ο πατέρας του, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της ΧΑΝ.

Τελείωσε το Μαράσλειο Διδασκαλείο και το 10 Γυμνάσιο Αθηνών. Υπήρξε πολύ καλός μαθητής, έδωσε εξετάσεις, και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φυσικός.


Παλαιότερη φωτογραφία του Δημήτρη Πολύτιμου (ΑΡΧΕΙΟ Μ Νταλούκας)

Στον τελευταίο όμως χρόνο, τα παράτησε, αποφασίζοντας να γίνει μουσικός.

Με την Μουσική ασχολήθηκε από μικρός, αφού μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια, ο πατέρας του έπαιζε βιολί και η μητέρα του, πιάνο.


Ο Δημήτρης Πολύτιμος με ψυχεδελικό ντύσιμο σε συναυλία του με τους MGC

Ασχολήθηκε πρώτα με την Τζαζ, το 1964 μάλιστα, εμφανίζεται στο κλαμπ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ, παίζοντας πιάνο.


Το θρυλικό συγκρότημα MGC. Από αριστερά : Δημ.Μπεληγιάννης (ηλ.κιθάρα), Δημ.Πουλικάκος (τραγούδι), Αντ.Τριανταφύλλου (μπάσο), Λάκης Τσαγκάρης (ντραμς) και Δημ.Πολύτιμος (πλήκτρα)

Τον επόμενο χρόνο, μπαίνει στο θρυλικό ροκ συγκρότημα MGC και παίρνει έναν καθαρά ροκ και περιπετειώδη δρόμο. Το 1968, τον φυλακίζει η χούντα μαζί με τον Δημήτρη Πουλικάκο. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος, τον Σεπτέμβριο του 1969, φεύγει στο Παρίσι.


Tο συγκρότημα MGC, στο κλαμπ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (Χειμώνας του 1968). Αριστερά, στο κίμπορντ ο Δημήτρης Πολύτιμος, κάνει δεύτερη φωνή στον Δημήτρη Πουλικάκο που τραγουδά δεξιά (ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα)

Συνεργάζεται εκεί με τους Aphrodite’s Child, στον ιστορικό δίσκο τους, 666.

Ταξιδεύει Αμερική και Ινδία, και το 1974, μετά την μεταπολίτευση, επιστρέφει στην Ελλάδα. .Πέθανε ο Δημήτρης Πολύτιμος –Ενας θρύλος του ελληνικού ροκ [εικόνες]

iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *