Πάνος Κεπαπτσόγλου: Αέρας νίκης στο ψηφοδελτίου του – Ρεκόρ συμμετοχής υποψηφίων (ρεπορτάζ)

“Τα καταφέραμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και είμαστε εδώ ξανά, μετά από τρία δύσκολα, αλλά παραγωγικά χρόνια…”

Της Δώρας Κωτσοπούλου

Σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση που θύμιζε παλιές καλές εποχές, ο υποψήφιος δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπατσόγλου με το συνδυασμό «Προτεραιότητα στον πολίτη», παρουσίασε στο εκλογικό του κέντρο, τους 96 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του.

 

Με αέρα νίκης ο νυν δήμαρχος και ξανά υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Άργους Ορεστικού, ξεκίνησε την ομιλία του για τα έργα που παρά την επέλαση της μνημειακής λαίλαπας κατάφερε να υλοποιηθούν στο δήμο Άργους Ορεστικού και συγκεκριμένα έργα που έχουν ως προτεραιότητα τον πολίτη. Άλλωστε, αυτή είναι και η ονομασία του συνδυασμού του.

«Τα καταφέραμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και είμαστε εδώ ξανά, μετά από τρία δύσκολα, αλλά παραγωγικά χρόνια. Τα καταφέραμε κόντρα στα ανάλγητα μνημόνια, κόντρα στην κοντόφθαλμη γραφειοκρατία των Αθηνών και την προχειρότητα του Καλλικράτη, κόντρα στη δυσπιστία, τη μιζέρια και τη λάσπη των αντιπάλων μας. Τα καταφέραμε απέναντι σε αυτούς που μας λοιδορούσαν καθημερινά, ενώ πολιτευόμασταν σε ένα θεσμικό κενό, για μήνες λόγω της εφαρμογής στην πράξη του δύστροπου Καλλικράτη, την πιο ισχνή οικονομική περίοδο που έζησε η χώρα και οι Δήμοι τα τελευταία σαράντα χρόνια», δήλωσε ξεδιπλώνοντας παράλληλα τα έργα που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια.
Μας ενθαρρύνετε γιατί σήμερα απορρίψατε τις φωνές της στείρας άρνησης

Απευθυνόμενος ο κ. Κεπαπτσόγλου στο πλήθος που άκουγε με ιδιαίτερη προσοχή την ομιλία του, τόνισε: «Η αθρόα παρουσία σας σήμερα εδώ μας δυναμώνει, μας επιβεβαιώνει και μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο το πολυσχιδές έργο που παράγαμε σε τρία μόλις χρόνια. Γιατί εσείς μόνο, οι πολίτες του Δήμου μπορείτε να κρίνετε αν και πόσο βελτιώθηκε η καθημερινότητά σας, αν οι υπηρεσίες του Δήμου εκσυγχρονίστηκαν, αν οι υποδομές λειτούργησαν και βελτιώθηκαν, αν η κοινωνική προσφορά του ήταν η πρέπουσα. Μας ενθαρρύνετε γιατί σήμερα απορρίψατε τις φωνές της στείρας άρνησης και του μηδενισμού των πάντων, του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης μιας δημοτικής αρχής που κράτησε ψηλά τη δέσμευσή της για χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου με ταυτόχρονη έντιμη και ανθρώπινη συμπεριφορά προς τον πολίτη» , ήταν τα λόγια του.
Ο δήμος έκανε ένα άλμα προς τα εμπρός, ένα «άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά»

Ο νυν δήμαρχος και ξανά υποψήφιος αναφέρθηκε και στη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου Άργους. Άλλωστε, το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο το παρατηρητήριο, το οποίο κι ελέγχει τα οικονομικά των Δήμων, τον οποίο τον κατάταξε στους Δήμους εκείνους που πέτυχαν άνετα τους οικονομικούς στόχους του προϋπολογισμού τους.

«Οι μόνοι που δε το βλέπουν είναι όσοι δε θέλουν να το δουν, υποκινούμενοι από το στενό προσωπικό τους και μόνον συμφέρον. Και ευτυχώς αυτοί είναι πολύ λίγοι και αριθμητικά και ψυχικά. Είναι δύσκολο να εξοφλείς χρέη και οφειλές του Δήμου που κληρονόμησες από το παρελθόν και συγχρόνως να λειτουργείς τις υπηρεσίες και να τρέχεις έργα χωρίς να δημιουργείς νέα οικονομικά βάρη στο Δήμο όταν η χρηματοδότησή του έχει μειωθεί κατά 70%», εξήγησε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η δημοτική του ομάδα μέσω της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, δεν έκανε ένα έργο που φαίνεται μόνο στα χαρτιά, όπως οι γνωστοί θέλουν να υποστηρίζουν. Έκανε ένα άλμα προς τα εμπρόςένα «άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά, όπως λέει και ο ποιητής, γιατί έθεσε τις βάσεις για να συζητήσουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, τώρα, άμεσα, το μέλλον και την προκοπή που οραματιζόμαστε για τον τόπο και τα παιδιά μας».
“Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”

Αντικρούοντας στη συνέχεια τις κατηγορίες της συνυποψήφιας του, κ. Μαρίας Τερζοπούλου στην αναφορά της τελευταίας στον εισαγγελέα Καστοριάς εξαπολύοντας μάλιστα και αιχμές εναντίον του, ο ίδιος, απάντησε σύμφωνα με τον θυμόσοφο λαό «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»,.

«Η έλλειψη επιχειρημάτων, προγράμματος, ιδεών και αλλοίμονο, ακόμη και υποψηφίων, από την απέναντι όχθη, τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη μάχη οπισθοφυλακών. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποκαλύψουν την πολιτική γύμνια και αβελτηρία τους, την αρχομανία τους και τον αμοραλισμό τους με την επιδίωξη με κάθε μέσο της αναρρίχησης στο δημαρχιακό θώκο. Ο σκοπός για αυτούς αγιάζει τα μέσα, αλλά ο λαός σύντομα θα τους δώσει την πρέπουσα ηχηρή απάντηση όπως έκανε και το 2010»,συμπλήρωσε.
Το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο του Δήμου Άργους

Όσον αφορά τώρα στο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με τον ίδιο, συγκροτήθηκε με καθαρά αυτοδιοικητικά και τοπικά κριτήρια και είναι το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο του Δήμου Άργους Ορεστικού που κατέρχεται στις εκλογές με 96 υποψηφίους και το μοναδικό στο οποίο συμμετέχουν πολίτες από όλες τις κοινότητες του Δήμου Άργους Ορεστικού: «Με περίσκεψη, σοβαρότητα και περισσή ευθύνη συγκροτήσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα ένα ψηφοδέλτιο όχι νίκης- αυτή είναι δεδομένη- αλλά προοπτικής για το αύριο του Δήμου μας με τη σκέψη μας στραμμένη στην ανάπτυξη. Με άλλα λόγια στον άνθρωπο. Εκεί είναι και η ουσιαστική διαφορά μας με τους αντιπάλους μας, στην προτεραιότητα που δίνουμε στον απλό πολίτη, στο να τον αφουγκραζόμαστε πριν αποφασίσουμε, να διαβουλευόμαστε μαζί του, ανθρώπινα, ειλικρινά και διακριτικά. Να του δίνουμε ένα χέρι βοήθειας στο όποιο πρόβλημά του, να έχουμε μόνιμα ανοιχτή την πόρτα του Δήμου σε αυτόν και στα συλλογικά όργανα που συμμετέχει», δήλωσε.
Όλοι μαζί στον αγώνα, στην προσπάθεια για την προκοπή αυτού του τόπου

Τέλος, φανερά συγκινημένος ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ανακοίνωσε όλα τα ονόματα των υποψηφίων που απαρτίζουν τον συνδυασμό: «Προτεραιότητα στον πολίτη» και παράλληλα τους ευχαρίστησε που το πλήρως ανεξάρτητο, πολυπαραγοντικό και αποκλειστικά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, έγινε κατορθωτό χάρις στη διάθεση για εθελοντική συμμετοχή των συμπολιτών του που με προθυμία και χαρά δέχτηκαν την πρόκληση της άδολης προσφοράς στα κοινά.

«Νιώθω βαθειά συγκινημένος από το αγκάλιασμά σας, το πάθος σας. Νιώθω το χρέος απόψε να βαραίνει ακόμη περισσότερο πάνω μου. Όλοι μαζί στον αγώνα, στην προσπάθεια για την προκοπή αυτού του τόπου. Στις 18 Μαΐου μαζί και πάλι θα γιορτάσουμε τη νίκη», ήταν τα τελευταία λόγια του.

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *