Ο Bernie Ecclestone πήρε πόδι! Δεν είναι πια ο F1 Supremo!

bernie_ecclestone_no_f1_supremo_1

Τα νέα έρχονται από το Formula 1 Group και τη Liberty Media, θυμίζοντάς σας ότι η δεύτερη κατέχει το 100% των δικαιωμάτων της κορωνίδας των motorsports.

Κι ενώ η αξία της επιχείρησης, αυτή αποτιμάται σε οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια, σύντομα οι μετοχές του Formula 1 Group θα διαπραγματεύονται υπό τη φίρμα FWON.

«Είμαι περήφανος για την επιχείρηση που έστησα κατά τα τελευταία 40 χρόνια και για όλα όσα πέτυχα με τη Formula 1, και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τις ομάδες και τους χορηγούς με τους οποίους συνεργάστηκα», είπε ο Ecclestone, ο άνθρωπος που έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στη Formula 1.

Ο Ecclestone, που είναι 86 ετών, θα καταλάβει την τιμητική θέση του Ομότιμου Προέδρου και θα έχει ρόλο συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο. Με άλλα λόγια, δεν θα έχει λόγο στην οικονομική και αγωνιστική πλευρά της Formula 1. Ο Chase Carey αναλαμβάνει τους ρόλους του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του Σπορ στη θέση του Ecclestone. Ένας άνθρωπος με μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία, σχεδόν όση και το παχύ μουστάκι του, καθώς προέρχεται από τον όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης 21st Century Fox. Οπότε, εκτιμούμε ότι θα τα πάει μια χαρά.

Ως μια από τις εύστοχες επιλογές του νέου επικεφαλής της Formula 1, σημειώνουμε την επιστροφή του Ross Brawn ως διευθύνοντος συμβούλου της αγωνιστικής πλευράς της νέας επιχείρησης. Ενός ανθρώπου που γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά όλο το Τσίρκο και στο πέρασμά του από αυτό συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία πολλών πιλότων και ομάδων, κερδίζοντας οκτώ πρωταθλήματα οδηγών κι άλλα τόσα κατασκευαστών. Οπότε το μέλλον, προδιαγράφεται μάλλον λαμπρό ή τουλάχιστον λαμπρότερο από πριν για τη βασίλισσα των motorsports. Για να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *