Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο όσοι φορούν κάλτσες στον ύπνο τους είναι πιο υγιείς

socks-570

Το να φοράει κανείς κάλτσες στο κρεβάτι μπορεί να μην θεωρείται τόσο ελκυστικό, αλλά σύμφωνα με μελέτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικό.

Ολοι περιμένουμε την ώρα που θα πάμε σπίτι μας, να βάλουμε τη πιτζάμα και τις κάλτσες μας, να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και να ξεκουραστούμε χωρίς να παγώνουν τα πόδια μας. 

Και όσοι ακολουθούν αυτή την τακτική κάνουν πολύ καλό στην υγεία τους καθώς μια σειρά μελετών υποστηρίζει πως το να φοράει κανείς κάλτσες όταν κοιμάται βελτιώνει όχι μόνο την ποιότητα του ύπνου του, αλλά και την σεξουαλική του ζωή. 

Οι άνθρωποι που φορούν κάλτσες στο κρεβάτι κοιμούνται γρηγορότερα και έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου. Επίσης, έρευνες βρήκαν ότι αν ένα ζευγάρι φοράει κάλτσες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι περισσότερο πιθανό να φτάσει σε οργασμό.

Ακόμα, οι κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου μειώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης καθώς η θέρμανση των ποδιών βοηθά το σώμα να ρίξει τη θερμοκρασία του με συνέπεια να μειώνονται τα συμπτώματα των εξάψεων, που βιώνουν οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση.

Shutterstock
Shutterstock

Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι άνθρωποι των οποίων τα άκρα είναι θερμότερα από την θερμοκρασία δωματίου είναι πιο πιθανό να κοιμηθούν γρηγορότερα.

Η θέρμανση των κρύων ποδιών προκαλεί αγγειοδιαστολή -διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα κρύα χέρια και πόδια σχετίζονται με την αϋπνία. Καλύτερα να φοράτε κάλτσες όταν κοιμάστε για να είστε σίγουροι ότι θα απολαύστε τον ύπνο σας και όχι μόνο…

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *