Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο πρέπει να κόβεις τους πλαστικούς δακτυλίους από τα μπουκάλια

plastic-570

Η ρύπανση από το πλαστικό και οι καταστροφικές επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και στην άγρια φύση έχει αρχίσει -ευτυχώς- να αφυπνίζει τον πλανήτη, με πάρα πολλούς ανθρώπους να λαμβάνουν μέτρα για να μειώσουν τον αντίκτυπο.

Μια ανάρτηση που έγινε viral στο Facebook δείχνει γιατί πρέπει να κόβετε τους πλαστικούς δακτυλίους -που βρίσκονται σε όλα τα μπουκάλια- πριν τα πετάξετε.

Την ανάρτηση μοιράστηκαν πάνω από 400 χιλιάδες φορές, οι χρήστες του Facebook. Η δημοσίευση από το FaceBeak Avaries δείχνει τι συμβαίνει όταν αυτό το πλαστικό δαχτυλίδι, πεταχτεί και βρεθεί -όπως όλα τα σκουπίδια- στη φύση.
Ο «δολοφονικός πλαστικός δακτύλιος» όπως τον ονομάζουν, μπορεί να εξοντώσει χιλιάδες άγρια πουλιά. Tα πουλιά, όπως δείχνει η εικόνα, παγιδεύονται από το δαχτυλίδι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταπιούν.

Αυτά οι πλαστικοί δακτύλιοι μπορούν εύκολα να μπλεχτούν γύρω από τα ψαροπούλια και να τα σκοτώσουν μέσα από την εξάντληση, την πείνα.

Με την κοπή των πλαστικών δακτυλίων μπορείτε να συμβάλλετε στη διάσωση της άγριας φύσης.

Η εταιρεία, που εκτρέφει εξωτικά πουλιά, έγραψε: «Παρακαλώ κόψτε τους πλαστικούς δακτυλίους πριν πετάξετε τα μπουκάλια (και ρίξτε τους σε ένα κάδο), θα διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα και θα σώσει την άγρια ζωή μας».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...