Ο Περιφερειάρχης έθεσε στον Πρωθυπουργό. Το μοναδικό σημαντικό οδικό έργο που δεν εξελίσσεται στην Κεντρική Μακεδονία είναι ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

capture_096

Τα σημαντικότερα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε σήμερα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σύσκεψη των φορέων, επ’ αφορμή της επίσκεψης του κ. Τσίπρα για το Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που έγινε το Σάββατο 26-11-2016

«Ευχόμαστε όσα είπατε για τη λειτουργία του Γραφείου σας στη Θεσσαλονίκη να εφαρμοστούν στην πράξη», είπε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη βοήθεια της Κυβέρνησης για τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, μερικά από τα οποία είναι «κορυφαία», αφού επηρεάζουν ακόμη και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Όπως πολλά είναι και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. «Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ θεσμικά ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επειδή ελπίζουμε ότι ο διάλογος μαζί σας και με τους αρμόδιους Υπουργούς, μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις στα προβλήματα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

-Άξονας Θεσσαλονίκη – Έδεσσα
Το μοναδικό σημαντικό οδικό έργο που δεν εξελίσσεται στην Κεντρική Μακεδονία είναι ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Πρόκειται για έναν δρόμο εθνικής σημασίας, που μπορεί να τονώσει την εξαγωγική και μεταφορική δραστηριότητα. Πρόκειται για έναν δρόμο με στρατηγική, οικονομική και αναπτυξιακή σημασία, που αναβαθμίζει και την ασφάλεια και ποιότητα των μετακινήσεων. Το έργο είχε απενταχθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, με ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κάνει όλες τις μελέτες, το έργο είναι απολύτως ώριμο και ζητώ από την κυβέρνηση να το χρηματοδοτήσει. Είναι ένα έργο ύψους 200 εκ. ευρώ, που μπορεί να ξεκινήσει αύριο το πρωί.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...