Ο Κουφοντίνας ξανά στον τόπο του εγκλήματος -Κοντά στα σημεία που δολοφόνησε Π.Μπακογιάννη, Αξαρλιάν και Βρανόπουλο [εικόνες]

koufontinas708708

«Πάγωσαν» στη θέα του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, δεκάδες πολίτες σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κουφοντίνας όπως σας αποκάλυψε αποκλειστικά το iefimerida.gr πήγε βόλτα σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας (έχει άδεια από την φυλακή), μαζί με τον γιο του Εκτορα και συνοδεία 4-5 ατόμων.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σήμερα το μεσημέρι:

Μάλιστα, πέρασε από αρκετές κεντρικές οδούς όπως η Βουκουρεστίου, η πλατεία Συντάγματος και η Σόλωνος με χαλαρή διάθεση. Εκεί που πριν χρόνια είχε δολοφονήσει (σε κοντινά σημεία) ο ίδιος με το ιστορικό 45αρι της 17Ν τον Παύλο Μπακογιάννη, τον Θάνο Αξαρλιάν και τον Μιχάλη Βρανόπουλο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο για το οποίο τελικά δέχθηκε ποινή 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Την 26η Σεπτεμβρίου 1985 δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος, εκδότης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Παύλο Μπακογιάννη, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Τρεις ένοπλοι τον πυροβόλησαν με 45άρια πιστόλια και τον τραυμάτισαν. Ο τότε 54χρονος βουλευτής αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από την 17Ν, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

Δείτε το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης:

Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν το γραφείο του βουλευτή της ΝΔΗ είσοδος της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν το γραφείο του βουλευτή της ΝΔΤο σημείου που οι τρεις ένοπλοι σκότωσαν τον Π.ΜπακογιάννηΤο σημείου που οι τρεις ένοπλοι σκότωσαν τον Π.Μπακογιάννη

  • Την 14η Ιουλίου του 1992, στην απόπειρα κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά, σκοτώθηκε με ρουκέτα ο 20χρονος περαστικός Θάνος Αξαρλιάν, στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλής. Η ρουκέτα σε ώρα μεγάλης αιχμής στόχευε τον τότε υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παλαιοκρασσά, που μόλις είχε επιβιβάσθεί  στη θωρακισμένη Mercedes για να φύγει από το υπουργείο. Λόγω της θωράκισης ο ίδιος και τα παιδιά του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο γλίτωσαν, με ελαφρά τραύματα. Μέσα στο σκηνικό τρόμου που επικράτησε με ανθρώπους να τρέχουν από κάθε γωνία να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος, μία ακόμη πιο τραγική εικόνα:  Ένας νεαρός, ο Θάνος Αξαρλιάν, κείτεται νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος, από θραύσματα της ρουκέτας.

Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση και τον νεαρό Θάνο Αξαρλιάν:

Η έκρηξη στο αυτοκίνητο από την ρουκέταΗ έκρηξη στο αυτοκίνητο από την ρουκέτα

Πλήθος κόσμου στο σημείο Πλήθος κόσμου στο σημείο

Ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν νεκρός...Ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν νεκρός…

  • Την 24η Ιανουαρίου του 1994 δολοφόνησε τον Μιχάλη Βρανόπουλο, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Τον σκότωσε στην οδό Σόλωνος, καθώς κατευθυνόταν προς το δικηγορικό του γραφείο. Ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος φτάνει με το θωρακισμένο αυτοκίνητό του στην οδό Σόλωνος. Ο οδηγός του ήταν ο Νικόλαος Γρίσπος. Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς την είσοδο του κτηρίου όπου βρισκόταν το δικηγορικό του γραφείο (Σόλωνος 39), ένας άνδρας τον πλησιάζει και τον πυροβολεί εξ επαφής πέντε φορές. Ο οδηγός έτρεξε να προστατεύσει τον πρώην τραπεζίτη. Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον άγνωστο άνδρα, ο οποίος τον πυροβόλησε και αυτόν. Ο εκτελεστής, μετά το «χτύπημα», διέσχισε ανενόχλητος την οδό Σόλωνος και ανέβηκε σε «παπάκι» που οδηγούσε συνεργός του. Ακολούθησαν πορεία αντίθετη προς το ρεύμα της κυκλοφορίας και έστριψαν αριστερά στην οδό Λυκαβηττού.

Δείτε φωτογραφίες από τη δολοφονία του Μιχάλη Βρανόπουλου:

Ο Μιχάλης ΒρανόπουλοςΟ Μιχάλης ΒρανόπουλοςΤο σημείο της δολοφονίας του Μ.ΒρανόπουλουΤο σημείο της δολοφονίας του Μ.Βρανόπουλου

Ο Κουφοντίνας θεωρείται ο βασικός εκτελεστής της 17Ν, ο «φαρμακοχέρης» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Του αποδόθηκαν 13 δολοφονίες σε διάστημα 15 χρόνων, εκ των οποίων καταδικάστηκε για τις 11.

Επίσης, κοντά στο κέντρο της Αθήνας είχε δολοφονήσει και άλλους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1985, ο εκδότης, τραπεζίτης, στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νίκος Μομφεράτος δολοφονήθηκε στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Σοβαρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης, που κατέληξε αργότερα. Τον Απρίλιο του 1986, σκότωσε τον πρόεδρο της Χαλυβουργικής, Δημήτρη Αγγελόπουλο, ενώ περπατούσε στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι. Πυροβολήθηκε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων.

Ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» καταζητούνταν από τις 4 Ιουλίου 2002, όταν αναγνωρίστηκε ως ενοικιαστής γιάφκας της οδού Δαμάρεως, ενώ εν συνεχεία υπήρξαν πολλές καταθέσεις μελών της 17Ν, που τον κατονόμαζαν ως βασικό υπεύθυνο για πολλές δολοφονίες και επιθέσεις της οργάνωσης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, παραδόθηκε αυτοβούλως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2002, φτάνοντας με ταξί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας και λέγοντας στον φρουρό της πύλης «Είμαι ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θέλω να παραδοθώ».

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...