Ο καλύτερος τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα (χθεσινά) μακαρόνια

makaronia-me-kima

Το ξαναζεσταμένο φαγητό μπορεί να χρησιμοποιείται αρνητικά, αλλά κάποιες φορές είναι και ευχάριστο και σίγουρα η λύση όταν δεν υπάρχει χρόνος. Και όσο περίεργο και αν ακούγεται και τα μακαρόνια μπορούν να… ξαναζεσταθούν.

Τα περισσότερα φαγητά με μεγάλη ευκολία τρώγονται και την επομένη, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα μακαρόνια. Οι περισσότεροι συνηθίζουν απλά να πετούν τα μακαρόνια που περίσσεψαν θεωρώντας ότι όταν ξαναζεσταθούν απλά θα χαλάσουν. Και έχουν δίκιο αν δεν γνωρίζουν τα μυστικά για να ξαναζεστάνεις σωστά τα μακαρόνια.

4 τρόποι να ξαναζεστάνεις τα μακαρόνια

Μέθοδος # 1: Σε βραστό νερό

Ξεκινήστε βράζοντας νερό με αλάτι. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά που έχουν ξεμείνει σε ένα σουρωτήρι και βάλτε το στο βραστό νερό. Αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθούν για περίπου 30 δευτερόλεπτα και αμέσως βγάλτε τα με το σουρωτήρι από το νερό. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Μέθοδος # 2: Στο φούρνο
Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ (που μπαίνει στο φούρνο), βάλτε την αγαπημένη σας σάλτσα, τυριά, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε τα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μέθοδος # 3: Στην κατσαρόλα
Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι. Μόλις κάψει, ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο ή και σκόνη σκόρδου, πιπέρι και τα χθεσινά μακαρόνια σας. Ανακατέψτε τα καλά και σε λίγα λεπτά θα έχετε μια υπέροχη μακαρονάδα. Μπορείτε να προσθέσετε και την αγαπημένη σας σάλτσα, αφού βάλετε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα ανακατέψετε λίγο για να ζεσταθούν.

Μέθοδος # 4: Στο φούρνο μικροκυμάτων
Βάλτε τα ζυμαρικά σας σε ένα γυάλινο μπολ ή οποιοδήποτε σκεύος μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε λίγο νερό και αφήστε τα να ζεσταθούν για ένα λεπτό. Βγάλτε τα, ανακατέψτε τα και ξαναβάλτε τα να ζεσταθούν για ένα λεπτό ακόμη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/gastronomie/tropos-na-xanazestanete-hthesina-makaronia

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...