Ο Β. Διαμαντόπουλος για την απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τον Καταρροϊκό Πυρετό στην Καστοριά

Θέμα: Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βουλευτής Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με την απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσον αφορά τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων της ΠΕ Καστοριάς για τον Καταρροϊκό Πυρετό.

Σε αναφορά που καταθέσαμε στις 11-08-2014 σχετικά με την οικονομική αποζημίωση των κτηνοτρόφων της ΠΕ Καστοριάς βάσει των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Καταρροϊκού Πυρετού, λάβαμε τη σχετική απάντηση.

Συνοπτικά, αναφέρεται πως έχουν ήδη εκταμιευτεί τα κονδύλια που αφορούν τις συνολικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών του Καταρροϊκού πυρετού. Φαίνεται πως οι πιέσεις απέδωσαν καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η δυνατότητα αποζημίωσης των κτηνοτρόφων και για τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού. Βέβαια, το Υπουργείο θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι κτηνοτρόφοι και να μην θέτει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η ενημέρωση έγινε το πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών ορίζεται το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

vdiamantopoulos.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *