Ο Βαρουφάκης υποψήφιος για τις ευρωεκλογές στη Γερμανία

varoyfakis1-708_5

Στην υποψηφιότητα του Γιάνη Βαρουφάκη στις Ευρωεκλογές αναφέρονται τα γερμανικά ΜΜΕ.

«Έλληνας υποψήφιος» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Γιάνη Βαρουφάκη στις Ευρωεκλογές στη Γερμανία με το κίνημα DiEM25, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

H εφημερίδα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «ως υπουργός Οικονομικών έγινε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2015 το πρόσωπο της κυβέρνησής του και ο αγαπημένος του Τύπου. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις χαρακτηριστικές δηλώσεις του και στις σκληρές και προκλητικές εμφανίσεις του στο Eurogroup.

Έτσι περιέγραφε τον τότε υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως ‘θηριοδαμαστή’ της Ευρωζώνης ή έλεγε φράσεις όπως ‘αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία».

Στο θέμα αναφέρεται και η Welt, η οποία γράφει: «Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θέλει να θέσει υποψηφιότητα στη Γερμανία για τις Ευρωεκλογές του 2019 με το κίνημα DiEM25. Σε μια συγκέντρωση του κόμματος ‘Δημοκρατία στην Ευρώπη’ κατέλαβε την πρώτη θέση σε μια λίστα για τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο τον ερχόμενο Μάιο…

Ο Βαρουφάκης δήλωσε πως τους ερχόμενους μήνες θέλει να κάνει προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα και θέλει να είναι παρών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα πρέπει να τελειώνει ο δηλητηριώδης μύθος, δηλώνει, ότι υπάρχει ένας αγώνας ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο. Ο μόνος αγώνας που υπάρχει είναι ανάμεσα στους προοδευτικούς και αυταρχικούς Ευρωπαίους».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *