Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για τις καταστροφές και κατά της Μαρίας Αντωνίου

diamantopoylossw’’Η κ. Αντωνίου συνεχίζει να παρακάμπτει τους θεσμούς και να συντηρεί μηχανισμούς μικροκομματικού οφέλους’’

Η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, που προκλήθηκε από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν αναιρεί τις ουσιαστικές προσπάθειες του προσωπικού που την στελεχώνει να ανταποκριθεί στις θεσμικές του αρμοδιότητες με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ήδη την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυτών των ημερών. Στη σύσκεψη αυτή στην οποία και συμμετείχα, δρομολογήθηκε ήδη από τα αρμόδια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα η κατάθεση σχετικών αιτημάτων προς τα αρμόδια  Υπουργεία με σκοπό την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών.

Η παρέμβαση της κας Αντωνίου με επιστολή της προς τους Υπουργούς Εσωτερικών  & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας συνεχίζει την υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρακάμπτοντας απροκάλυπτα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανά της. Προβληματίζει ιδιαίτερα ο ρόλος του γραφείου της που φαίνεται πως και από τη θέση της αντιπολίτευσης συνεχίζει να παρακάμπτει τους θεσμούς σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης ή συντήρησης μηχανισμών μικροκομματικού οφέλους.

Από πλευράς μου παραμένω στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης προτάσσοντας ένα νέο πολιτικό ήθος αλληλεγγύης και συνεργασίας με απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές αρμοδιότητες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...