Ο απολογισμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το 2017

Screen-Shot-2015-09-22-at-10.13.29-AM

Τον απολογισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το έτος 2017, παρουσίασε ο Πρόεδρος Δημήτριος Κοσμίδης.

«Η Ε.Ο.Γ., συνεχίζοντας το έργο της, πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές δράσεις κατά το 2017. Όλες οι ενέργειες έχουν ως σκοπό την ενδυνάμωση, την προβολή και την προώθηση του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας» δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εντάχθηκε στην οικογένεια της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας αποτελεί το νεώτερο μέλος της ΕΣΕΕ, ιδρύθηκε το 1991, με σκοπό την προώθηση και εκπροσώπηση του κλάδου της γουνοποιίας, έχοντας εμφανίσει πολυσχιδή δραστηριότητα και παρεμβαίνοντας ενεργά στα δημόσια πράγματα που την αφορούν. Η Ε.Ο.Γ. είναι η 15η Ομοσπονδία που εντάσσεται στην Ε.Σ.Ε.Ε. και η 1η κλαδική, συνεπώς κατέχει τα πρωτεία.

Η ένταξη της Ε.Ο.Γ. στην οικογένεια της Ε.Σ.Ε.Ε. θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου της γουνοποιίας και παράλληλα θα ενδυναμωθεί τόσο το πολιτικό της lobby, όσο και οι δράσεις της που αποσκοπούν στην ανάδειξη του προϊόντος της γούνας.

Εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον Κλάδο της Γουνοποιίας

Ο κλάδος της γουνοποιίας είναι από τους πιο ισχυρούς σε όλη τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του 1ουΠεριφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία προέβη σε εξαγγελίες οι οποίες στηρίζουν τον κλάδο.

Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση:

  • Στην προώθηση των ενεργειών που αφορούν την στήριξη και γουνοφόρων ζώων
  • Στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων γούνας
  • Στην πιστοποίηση και στη δημιουργία brand name στη γούνα
  • Στη δημιουργία μικρών cluster επιχειρήσεων τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα προβολής

Συναντήσεις σε Υπουργεία

Πολλές και συνεχείς ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με Υπουργεία, Βουλευτές, αλλά και πολιτικά κόμματα προκειμένου να ενημερωθούν για τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας. Οι συναντήσεις έγιναν με φορείς και υπουργεία που σχετίζονται και αφορούν θέματα της ελληνικής γούνας. Οι πολιτικοί φορείς έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να βοηθήσουν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων, αλλά και να συμβάλλουν μέσω διαφόρων προγραμμάτων και ενεργειών στην ανάπτυξη του κλάδου.

Εκπόνηση και υποβολή στρατηγικού σχεδίου για τον κλάδο της γούνας

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας όλοι οι φορείς της γούνας από κοινού προχώρησα στην εκπόνηση και κατάθεση του Στρατηγικού Σχεδίου (BusinessPlan) για τον κλάδο της Γούνας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι δράσεις που προτάθηκαν στόχο έχουν να θέσουν τις βάσεις για την ενίσχυση του κλάδου και των επιχειρήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κατά την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς δήλωσε σχετικά με το BusinessPlan πως «Ζήτησα από τους φορείς να καταθέσουν το BusinessPlan πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και θα αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηριχτεί ο κλάδος οργανωμένα. Το B.P. ολοκληρώθηκε μέσα από διάφορα προβλήματα και διακυμάνσεις και είμαστε σε φάση να κουμπώσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να αναπτύξουμε τις δράσεις. Πολλά από αυτά που προτείνονται στο B.P. μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα μέσα από το ΕΣΠΑ και από άλλα ειδικά προγράμματα».

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Ο κλάδος της Ελληνικής Γουνοποιίας, έκανε την εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν δυο εξαιρετικές επιδείξεις μόδας με σκοπό την προώθηση και την προβολή της γούνας.

Επίσης η Ε.Ο.Γ. συμμετέχοντας ενεργά στην 7ηFurExcellenceinAthens διοργάνωσε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και επίτευξη προτάσεων για την ανάδειξη του κλάδου, με τις κινήσεις αυτές ισχυροποιήθηκε η θέση της πολιτικό lobbying. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της FEA λειτούργησε το παραδοσιακό Εργαστήριο Γούνας (Workshop) προκειμένου να αναδειχθεί η παραδοσιακή και πατροπαράδοτη τέχνη της Γούνας. Η ενέργεια αυτή είχε ως στόχο   να φέρει κοντά στο αντικείμενο της γούνας νέους σχεδιαστές αλλά και να αναδείξει τα νέα παιδιά που φοιτούν στις Σχολές Σχεδίου Μόδας της Ελλάδος.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Μόδας 2017 για τη Γούνα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για άλλη μια χρονιά διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας 2017. Η συμμετοχή Νέων Σχεδιαστών- Σπουδαστών και Αποφοίτων από τις μεγαλύτερες Σχολές Σχεδίου της χώρας ήταν πολύ μεγάλη αλλά και εξαιρετικά αξιόλογη, όπως άλλωστε φαίνεται και από τον αριθμό και τα πρωτότυπα σχέδια με βάση τη γούνα που κατατέθηκαν.

Διήμερο Συνέδριο για την Τέχνη της Γούνας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας συνδιοργάνωσε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το διήμερο συνέδριο «Η Τέχνη της Γούνας, Χθες Σήμερα Αύριο, Ιστορία και Πολιτισμός» σε Σιάτιστα και Καστοριά βάζοντας τα θεμέλια για τον χαρακτηρισμό του προϊόντος ως παραδοσιακού.Αποδείχθηκε πανηγυρικά -από τα ντοκουμέντα και τις εισηγήσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου- πως η τέχνη της γούνας σε Σιάτιστα και Καστοριά ξεκίνησε πριν από το 19ο αιώνα και συγκεκριμένα από το 16ο.

SummerSchool

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά το SummerSchool. 27 άτομα από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο θερινό σχολείο με τίτλο «FromWastetoGold». Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω την τέχνη της γούνας και τις σύγχρονες τάσεις της μόδας από τον συνεργάτη καθηγητή του RoyalCollegeofArt-London, δημιουργό – σχεδιαστή κ. Βασίλη Καρδάση. Η διοργάνωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Δυτική Μακεδονία, καθώς πρόκειται για μια πολύ επιτυχημένη ιδέα του κ. Παναγιώτου Νικόλαου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, η οποία υλοποιείται από την I.F.F. της FurEurope και την ΕΟΓ. 

Ενέργειες προβολής/προώθησης 

Πραγματοποιήθηκαν πολλές ενέργειες προβολής και προώθησης του κλάδου της γουνοποιίας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας πρωταγωνίστησε πολλές φορές στα εξώφυλλα και στα δελτία ειδήσεων των ελληνικών Μ.Μ.Ε.

ΕΟΓ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *