Ο Ανέστης Αγγελής είναι ο νέος Δήμαρχος Καστοριάς (βιογραφικό)

Ο Ανέστης Αγγελής γεννήθηκε στο Τοιχιό Καστοριάς στις 2.5.1952 ‘Εγγαμος με την Κυριακή Γεωργιάδου. ‘Εχει μία κόρη και έναν γιο.

 

Επάγγελμα: Κτηνίατρος – Επιχειρηματίας κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων και οικολογικών προϊόντων. Επιστημονικός ερευνητής προγράμματος εξάλειψης ζωοανθρωπονόσων. Επίσης ασχολήθηκε επιχειρηματικά με αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Σπουδές: Πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. ‘Εκανε επίσης οικονομικές σπουδές.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής Καστοριάς με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000 και του 2004.

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες
Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς της Ν.Δ. (1990) και υπεύθυνος αγροτών της Ν.Δ. (1983). Μέλος της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. (1975-1980). Υπήρξε κατά τα έτη 1990-1994 μέλος των συλλόγων “‘Ιων Δραγούμης” και “Φίλοι του Περιβάλλοντος” και του εκπολιτιστικού συλλόγου Δήμου Βιτσίου. Επίσης ήταν πρόεδρος της Γ.Ε.Ο.Κ. Α.Ε. (‘Ενωση Μηλοπαραγωγών). Εξέδωσε τις εφημερίδες “Καστοριά Σήμερα” και “Φωνή των Αγροτών” κατά την περίοδο 1985-1990. Βραβεύθηκε στην Ισπανία σε συνέδριο για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων όπου ήταν εισηγητής από τον φορέα “Trade Leader Club”.

Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές “Ζωή πάνω στην Πέτρα” (1989) και “Ωδή Κατάνυξης” (1996). ‘

Εχει έτοιμο υπό έκδοση το βιβλίο “Γουνοφόρα Ζώα”.

Συνέγραψε 2 επιστημονικά συγγράμματα για τα γουνοφόρα ζώα και για την βιολογική κτηνοτροφία και ασφάλεια τροφίμων.

aggelisanestis

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *