Ο Άγιος Μηνάς στη Μηλίτσα Καστοριάς (φωτογραφίες)

Λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μηνά, του πολιούχου της Καστοριάς, πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Μηλίτσας.

Κατόπιν ευσεβούς αιτήματος του Εφημερίου και των κατοίκων της Μηλίτσας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ μετέφερε τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μηνά, το οποίο θα φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Έτσι, το Σάββατο 24 Μαΐου το απόγευμα στην πλατεία της Μηλίτσας κλήρος και λαός υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μηνά, όπου λιτανευτικά έφτασε στον Ναό του χωριού.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας και την παρουσία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και πλήθους πιστών χριστιανών.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Μηνά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “οι κάτοικοι της Μηλίτσας τώρα θα είναι πιο πλούσιοι. Απέκτησαν έναν πολύτιμο θησαυρό, τον Άγιο Μηνά, στου οποίου την προστασία και τη μεσιτεία θα καταφεύγουν”.

Στο τέλος δόθηκε σε όλους κεράσματα και ως ευλογία από μια εικόνα του Αγίου Μηνά.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *