Οταν κοιτάζεις τη γυμνή Ναόμι Κάμπελ δε βλέπεις μόνο ένα υπέροχο κορμί αλλά και ό,τι συμβολίζει -Η καμπάνια της Vivienne Westwood

naomi-campbell-vivienne-westwood (4)_1

Ό,τι κι αν κάνει γίνεται αυτόματα iconic. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που, δεκαετίες μετά το πρώτο της catwalk, η Ναόμι Κάμπελ μας προκαλεί να συνεχίζουμε ν’ ασχολούμαστε συνέχεια μαζί της.

Στα 49 της χρόνια, η γυναίκα που κατάφερε να μείνει γνωστή με το μικρό της όνομα (χωρίς να χρειάζεται να δώσεις περαιτέρω εξηγήσεις για το ποια «Ναόμι» εννοείς -μία είναι) δεν αποτελεί απλώς έναν ζωντανό μύθο της πασαρέλας και της μόδας -χωρίς καλά καλά να έχει κλείσει τα 50 χρόνια της- αλλά και μια γυναίκα που φαίνεται ν’ αψηφά τον χρόνο. Πλέον, θεωρείται διαχρονικό σύμβολο γοητείας, θηλυκότητας και επιτυχίας.

Στην πρόσφατη φωτογράφιση για τη νέα καμπάνια της Vivienne Westwood S/S 2020, λοιπόν, η Ναόμι Κάμπελ κοιτά ατρόμητα τον φακό του σπουδαίου Juergen Teller, φορώντας μόνο ένα statement καπέλο και τα μακριά, ολόμαυρα μαλλιά της καλύπτουν την πλάτη.

Παρά το γεγονός ότι είναι ατρόμητα ολόγυμνη, κανείς δε γίνεται να σταθεί μόνο στο σώμα της -είναι απόλυτα εντυπωσιακό, δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό.

Η Ναόμι Κάμπελ ποζάρει γυμνή στην καμπάνια της Vivienne Westwood
Vivienne Westwood

Αυτό που υπερισχύει, είναι ο δυναμισμός της -η αύρα που αποπνέει η εικόνα της Ναόμι Κάμπελ, το supermodel που έγραφε και γράφει ιστορία και «γελά» με χαζές θεωρίες περί ηλικίας. Στέκεται αγέρωχη πάνω στις ψηλές της γόβες, κοιτάζοντας τον φακό με την αυτοπεποίθηση που η πολύχρονη καριέρα της έχει εξασφαλίσει.

Η Ναόμι Κάμπελ με φόρεμα και μακριές κάλτσες και η Vivienne Westwood με φόρεμα
Vivienne Westwood

Εντυπωσιακές βέβαια είναι και οι υπόλοιπες φωτογραφίες, με τα ρούχα να κινούνται στη γνωστή εκκεντρική και avant garde αισθητική της one-of-a-kind σχεδιάστριας, η οποία επίσης συμμετέχει στη φωτογράφιση.

Η Ναόμι Κάμπελ με φόρεμα και γάντια
Vivienne Westwood

Αν και οι δυο γυναίκες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές (μάλιστα η Ναόμι έπεσε σε μια από τις πασαρέλες της Westwood το 1993) είναι η πρώτη φορά που το μοντέλο φωτογραφίζεται για καμπάνια της.

Η Ναόμι Κάμπελ με κόκκινο φόρεμα και γάντια κρατά κλαδί
Vivienne Westwood

Μοιάζουν σαν να μην έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1988, όταν έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που εμφανίστηκε σε εξώφυλλο της γαλλικής Vogue.

Η Ναόμι Κάμπελ με λευκό φόρεμα και γάντια και η Vivienne Westwood με γάντια
Vivienne Westwood

Και παρά το γεγονός ότι τον Μάιο πατά τα 50, φαίνεται να μην έχει σκοπό να μας αφήσει να την ξεχάσουμε -δε θα μπορούσαμε, έτσι κι αλλιώς…

bovary.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...