Ορκωμοσία – Ο Τζο Μπάιντεν 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

joe-biden

Όλες οι εξελίξεις από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν – Έγινε επίσημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν είναι γεγονός, καθώς σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου έγινε επίσημα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να απουσιάζει.

kamala-xaris.jpg

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ ΟυΜπους και ο Μπιλ Κλίντον βρίσκονται στις πρώτες σειρές για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Η Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, είναι μία ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ, καθώς μπαίνει και επίσημα ένα τέλος στην ταραχώδη τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έκλεισε με την εισβολή ακραίων οπαδών του Τραμπ στο αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Έπειτα από μια θητεία που σημαδεύτηκε από σειρά σκανδάλων και δύο παραπομπές σε δίκη στη Γερουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο με τη δημοτικότητά του στο χαμηλότερο επίπεδο, αποκομμένος από ένα μέρος των Ρεπουμπλικάνων.

18:56: Μήνυμα για τον κορονοϊό έστειλε ο Τζο Μπάιντεν, καθώς, όπως ανέφερε, έχουν χαθεί περισσότεροι άνθρωποι από τον ιό, περισσότεροι από αυτούς που έχασαν οι ΗΠΑ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

18:53: «Αυτή είναι η μέρα των ΗΠΑ, είναι η μέρα της Δημοκρατίας, είναι μέρα ελπίδας, μία μέρα ιστορική, μία μέρα για το παρόν και το μέλλον. Σήμερα, είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε όχι μόνο την προσπάθειά μας αλλά και τη μέρα της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη, η Δημοκρατία είναι τα πάντα. Εδώ που κάποιες μέρες είδαμε βία, είπα ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μετάβαση στον νέο πρόεδρο, θα συνεχίσουμε με τολμηρά βήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε το έθνος που όλοι γνωρίζουμε. Ευχαριστώ τους προκατόχους μου, ευχαριστώ τους προηγούμενους ηγέτες που είναι εδώ μαζί μας. Μόλις ορκίστηκα, όπως έχουν κάνει οι προκάτοχοί μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

18:50: Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο Τζο Μπάιντεν αγκάλιασε πρώτα τη σύζυγό του, Τζιλ

18:49 «Ορκίζομαι να εκτελέσω πιστά τα καθήκοντα του Αμερικανού προέδρου της Αμερικής, να διατηρήσω, να προστατεύσω, να υπεραμυνθώ του Συντάγματος της Αμερικής», ανέφερε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

18:48: Ορκίζεται με τη σύζυγό του, Τζιλ, στο πλευρό του ο 46ος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

18:47: Δικαιοσύνη και ελευθερία σε όλους, ήταν το μήνυμα που έστειλε η Τζένιφερ Λόπεζ

18:43 Στο Καπιτώλιο έφτασε η Τζένιφερ Λόπεζ, ντυμένη στα λευκά, και εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε για τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ

18:42: «Θα λειτουργώ με όρους ελευθερίας. Θα υποστηρίζω το Σύνταγμα. Θα λειτουργήσω υπό τους όρους που προβλέπονται, πάντοτε με τη βοήθεια του Θεού», ανέφερε κατά την ορκωμοσία της η Κάμαλα Χάρις

18:41: Ορκίζεται η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα αντιπρέδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ

18:40: Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις συνεχάρισαν τη Lady Gaga και είχαν μία σύντομη συνομιλία μαζί της

18:34: Η Lady Gaga έφτασε στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Με ένα χρυσό μικρόφωνο η Lady Gaga, εμφανώς συγκινημένη, ερμηνεύει τον εθνικό ύμνο της Αμερικής.

18:30: Ο Τραμπ έδωσε ακόμη μία χάρη στον Albert J Pirro

18:24: «Σ’ αγαπώ Τζιλ», ήταν το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν λίγο πριν την ορκωμοσία

18:18 Στο Καπιτώλιο έφτασε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την ορκωμοσία του.

18:17: Σύμφωνα με το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθούσε όσα συνέβαιναν στην Ουάσιγκτον μετά την αποχώρησή του για την Φλόριντα λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Ο πρώην πρόεδρος απουσιάζει από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Αντίθετα, το «παρών» δίνει ο πρώην αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς.

18:14 Στον Λευκό Οίκο έφτασε και η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ και ο σύζυγός της Ντάγκλας Ίμχοφ.

18:10: Ο Μάικ Πενς έφτασε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

AP_21020583218099.jpg
(copyright: Associated Press)

18:08: Το «παρών» στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν δίνουν τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Μπιλ Κλίντον που παρίσταται με την υποψήφια για την προεδρία το 2016, Χίλαρι Κλίντον. Στο Καπιτώλιο βρίσκεται και ο Τζορτζ Μπους με την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Λόρα Μπους. Επίσης για την ορκωμοσία του Μπάιντεν στο Καπιτώλιο βρίσκεται και ο Μπάρακ Ομπάμα με τη Μισέλ Ομπάμα. Ο Τζίμι Κάρτερ, ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν αναμένεται να παραστεί στην τελετή.

18:04: Ο Ντόναλντ Τραμπ προσγειώνεται στην Φλόριντα. Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να μην παραστεί στην ορκωμοσία, σπάζοντας την παράδοση. Είναι πρώτη φορά στα 150 χρόνια που απερχόμενος πρόεδρος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ

18:00: Το Ανώτατο Δικαστήριο εκκενώνεται για απειλή βόμβας

17:28: Λίγο πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε ένα tweet μια φωτογραφία στην οποία είναι μαζί με τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ. Μάλιστα γράφει: «Συγχαρητήρια στον φίλο μου, Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν! Τώρα είναι η ώρα σου!». Υπενθυμίζεται πως ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος του προέδρου Ομπάμα.

16:00Ντόναλντ Τραμπ: Θα επιστρέψω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τις τελευταίες στιγμές της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα «τέσσερα καταπληκτικά χρόνια» που πέρασε τον Λευκό Οίκο, κατά την διάρκεια σύντομης ομιλίας του στην βάση Αντριους. Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική προεδρία, αλλά ευχήθηκε καλή τύχη στην νέα αμερικανική κυβέρνηση. «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή στην βάση Αντριους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *