Ολόκληρο ψητό κοτόπουλο με λεμόνι και χοντρό αλάτι

Χρόνος Ψησίματος :95 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας :10 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS
3 λεμόνια
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
2 μεγάλες πατάτες
4 κολοκυθάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. της σούπας ρίγανη
1 χούφτα φρέσκα αρωματικά
2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2 κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα λεμόνια από την φλούδα και την άσπρη μεμβράνη τους και κόβετε την ψίχα στην μέση. Πλένετε και σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο. Ανακατεύετε την ψίχα των λεμονιών με 1 κουταλιά χοντρό αλάτι, τις σκελίδες του σκόρδου και τα αρωματικά και τα βάζετε στην κοιλιά του κοτόπουλου. Αλείφετε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο, απλώνετε με τα χέρια σας το υπόλοιπο χοντρό αλάτι και πασπαλίζετε με την ρίγανη.
Καθαρίζετε τα λαχανικά, κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε φέτες, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τις πατάτες σε μέτριους κύβους.
Απλώνετε τα λαχανικά σε βαθύ ταψί και τα ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το κρασί και αλάτι. Βάζετε επάνω από τα λαχανικά το κοτόπουλο, ρίχνετε στο ταψί 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, το περιχύνετε με την σάλτσα από το ταψί. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να το κόψετε σε μερίδες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *