Ολοκληρώθηκε η Fur Excellence in Athens 2019

IMG_9336

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της Fur Excellence in Athens 2019 και οι γουνοποιοί πακετάρουν προϊόντα, συγκεντρώνουν παραγγελίες και κάνουν απολογισμό της φετινής διοργάνωσης.

Από ότι φαίνεται και ακούγεται, εκπλήξεις δεν υπήρξαν. Όλοι γνώριζαν το δύσκολο τοπίο για τη γούνα σε γενικό επίπεδο. Όλοι επίσης διατήρησαν μια συγκρατημένη αισιοδοξία η οποία βγήκε αληθινή. Φέτος τα έξοδα ήταν ελαφρώς λιγότερα, οι συμμετέχοντες ήταν 12 (υπολογίζοντας και την DTS) και είχαν να «μοιραστούν» ένα κανονικότατο πελατολόγιο μεγάλης έκθεσης, ήτοι 200 επισκέπτες περίπου.

Αυτό σημαίνει ότι στην χειρότερη περίπτωση, έκαστος εκθέτης έβγαλε τουλάχιστον τα έξοδα του. Δούλεψε αρκετά η λιανική πώληση και έγιναν συντηρητικές πλην όμως εξασφαλισμένες με προκαταβολή παραγγελίες.

Οι τελευταίες ανοδικές τάσεις των τιμών στα δέρματα, ώθησαν τους ξένους εμπόρους σε «τονωτικές» αγοραστικές παρεμβάσεις για ανανέωση της ήδη στοκαρισμένης αποθήκης τους. Οι επόμενες δημοπρασίες θα δείξουν τον δρόμο. Μία μάλιστα θα συμπέσει και με την διεθνή έκθεση γούνας της Καστοριάς. Εάν συνεχιστεί το κλίμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα, η Καστοριά θα πρέπει να ετοιμάζεται επίσης για μία σταθερή πορεία σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Αυτό που αρχικά ακούγεται συντηρητικό, θα πρέπει να αναγνωστεί ως δυναμικό και αισιόδοξο αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε σε ποιο περιβάλλον κινούμενης άμμου πατάμε ως κλάδος.

Κατά τα άλλα, επιβραβεύθηκε η καινοτομική σκέψη του ΣΕΓ ο οποίος συνεχίζει να θεωρείται ως think tank και «ακαδημία» της γούνας. Το concept της ΡΟΤΑ ήταν άκρως επιτυχημένο, επέβαλε μια art «δημοκρατία» ανάμεσα στους εκθέτες και ανέδειξε το προϊόν. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι πελάτες πέρασαν από όλα τα περίπτερα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *