Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης της 4ης Προκήρυξης του Προγράμματος ’’Προσέγγιση Leader’’ της Αναπτυξιακής Καστοριάς

leader-logoΗ Επιτροπή διαχείρισης του Προγράμματος Leader ενέκρινε  20 νέες  προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ.

Οι προτάσεις αφορούν κυρίως σε έργα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων ( οπωροκηπευτικών, οσπρίων ) καθώς και επιχειρήσεις επεξεργασίας ξυλείας, γουνοποιητικές επιχειρήσεις, παραγωγή αιθέριων ελαίων,Catering και άλλες μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης στην προκήρυξη αυτή εγκρίθηκαν αθλητικές υποδομές στον τομέα του Ποδοσφαίρου και του Μπάσκετ καθώς και έργα στον τομέα του Πολιτισμού.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε επιχειρήσεις και στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης που είναι και βασικός στόχος του Προγράμματος.

Σε περίπτωση μη απορρόφησης των κονδυλίων από τις εγκεκριμένες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν   οι επιλαχούσες , ούτως ώστε να απορροφηθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος.

Να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια του συγκεκριμένου Προγράμματος ήδη υλοποιούνται έργα προϋπολογισμού 4.110.000 ευρώ.

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Τριάδας του Δήμου Καστοριάς, σε ολόκληρη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μακεδνών του Δήμου Καστοριάς, και στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Άργους Ορεστικού της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού του Δήμου Άργους Ορεστικού.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...