Οι 9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις με τον σύντροφό σου πριν αποφασίσετε να κάνετε το επόμενο βήμα

relationship-s1070

Είσαι καλά με τον σύντροφό σου και περνάς υπέροχα; Είστε καιρό μαζί και σκέφτεστε να πάτε ένα βήμα παρακάτω;

Καλά όλα αυτά αλλά πρέπει να έχεις ζήσει πολλά μαζί του πριν το σοβαρέψετε. Τι εννοούμε;

Μπορεί όλα να είναι ρόδινα και να σκέφτεσαι το νυφικό, αλλά ένα ζευγάρι για να μείνει μαζί, πρέπει να έχει περάσει κάποια πράγματα ώστε να πουν ότι είναι ο ένας για τον άλλον.

Ποια είναι όμως αυτά; Για τον καθένα μας μπορεί να είναι και κάτι διαφορετικό.

Ένα μεγάλο τεστ για τη σχέση είναι το πώς χειρίζεστε τα χρήματα. Το οικονομικό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που προκαλεί στρες. Έτσι, το να χάνει κάποιος τη δουλειά του μπορεί να είναι καταστροφικό για τη σχέση.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο, οι άνεργοι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο από τους εργαζόμενους. Αν ξεπεράσετε αυτή τη δυσκολία, μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα.

Shutterstock
Shutterstock

Άλλη μια δυσκολία είναι οι επισκέψεις και εννοούμε τις… αρμένικες! Αν φιλοξενήσετε κάποιον (συγγενή, φίλο κτλ.) που δεν λέει να φύγει, θέλει υπομονή και κατανόηση.

Ένας επισκέπτης μπορεί να προκαλέσει στρες καθώς αλλάζουν η ρουτίνα και οι συνήθειες σε ένα σπίτι. Μην κατηγορήσετε τον άλλον, δεν είναι εντελώς δικό του φταίξιμο.

Αν το αντέξετε μαζί αυτό, η σχέση σας θα γίνει πιο δυνατή.

Ένας άλλος δείκτης στη σχέση είναι φυσικά τα κατοικίδια. Ένα ζωάκι έχει ευθύνες και χρειάζεται χρήματα και χρόνο. Τα ζευγάρια που έχουν μαζί κατοικίδια είναι πιο δεμένα και ανταποκρίνονται καλύτερα στο στρες. Δίνουν και μια ιδέα για πώς θα είστε σαν γονείς.

shutterstock
shutterstock

Πάμε στο κεφάλαιο «τσακωμός». Μπορεί να μην θες να συμβεί, αλλά σίγουρα θα υπάρξει και είναι καλό, ώστε να μην το κρατάτε μέσα σας για πολύ καιρό. Αν ξεπερνάτε τους καυγάδες, η σχέση θα κρατήσει και περισσότερο.

Πρέπει να λύσετε το όποιο πρόβλημα από κοινού και με συζήτηση. Το να ζητάς «συγγνώμη» όταν χρειάζεται, είναι επίσης καλό για τη σχέση.

Μπορεί να περνάτε μια καλή φάση αλλά και μια ήρεμη ή και βαρετή. Έτσι είναι οι σχέσεις με τα πάνω και τα κάτω τους. Πρέπει λοιπόν να κρατάτε τη σπίθα δυνατή και να βρίσκεται τρόπους να περνάτε καλά ώστε η σχέση να αντέξει στη φθορά του χρόνου.

shutterstock
shutterstock

Ακόμη, πρέπει να γιορτάζεται τα επιτεύγματα ο ένας του άλλου. Μια νέα δουλειά, μια αύξηση, μια ανώτερη θέση. Έρευνα έδειξε ότι όταν οι γυναίκες άρχισαν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους συζύγους τους, αυξήθηκαν τα διαζύγια. Αυτό έχει να κάνει με το στερεότυπο λόγω φύλου.

Γιόρτασε τις επιτυχίες του συντρόφου σου καθώς δεν πρέπει να υπάρχει ζήλια.

Shutterstock
Shutterstock

Άλλο σημαντικό είναι η σχέση από απόσταση. Αν και δεν θεωρείται και πολύ θετικό, μπορεί να κάνει τη σχέση να δυναμώσει. Αν περάσετε ένα διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλο και μετά είστε πάλι μαζί, σημαίνει ότι η σχέση σας είναι δυνατή και άντεξε αυτή τη δοκιμασία.

Επίσης, η πραγματική αγάπη φαίνεται σε περιπτώσεις υγείας και ασθένειας. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά το να μείνεις δίπλα σε κάποιον που περνάει δύσκολα και να τον φροντίσεις είναι ανεκτίμητο.

Τέλος, πρέπει να ταξιδέψεις με τον άλλον, να δείτε τον κόσμο, να κάνετε πράγματα μαζί, να ζήσετε εμπειρίες και να βγήκες από το comfort zone της πόλης.

Θα σας φέρει κοντά, θα δείτε αν όντως ταιριάζετε και αν θέλετε τα ίδια πράγματα στη ζωή.

shutterstock
shutterstock

Καλό θα ήταν να ζήσετε μαζί, να συγκατοικήσετε ώστε να δείτε όλα τα αρνητικά ο ένας του άλλου.

Αν μπορείτε να ξεπεράσετε μικρές και μεγάλες δυσκολίες, τότε ανήκετε μαζί και μπορείτε να χτίσετε μαζί το μέλλον σας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *