Οι «υπερβολικές δόσεις» σεξ … βλάπτουν!

42437

Αν και πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι δεν υπάρχει καν η έκφραση «υπερβολικό σεξ», παρόλα αυτά σήμερα οι επιστήμονες διατείνονται πως εάν περάσεις όλη σου τη ζωή ερωτοτροπώντας μπορεί και να γίνεις δυστυχής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University συμβούλεψαν 32 ζευγάρια να διπλασιάσουν τις ημέρες που συνουσιάζονται και άλλα 32 ζευγάρια να συνεχίσουν να κάνουν σεξ με τη συχνότητα που ακολουθούσαν μέχρι τότε.

Όταν μετά από ένα χρονικό διάστημα ρώτησαν τα ζευγάρια που είχαν διπλασιάσει τις φορές που συνευρίσκονταν ερωτικά, ισχυρίστηκαν πως ένιωθαν λιγότερο ευτυχισμένοι διότι η συχνότητα είχε επηρεάσει, για την ακρίβεια μειώσει, την επιθυμία του ενός για τον άλλο. Επίσης περιέγραψαν πως απολάμβαναν το σεξ μόνο όταν δεν λάμβαναν «υπερβολικές δόσεις».

«Όπως απέδειξε η έρευνα η συχνή επαφή μειώνει πολύ γρήγορα την απόλαυση από προκύπτει όταν συμβαίνει αυθόρμητα», δήλωσε ο Tamar Krishnamurti, υπεύθυνος έρευνας του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.

Όπως κατέληξε μάλιστα από το να επικεντρωνόμαστε στο να αποκτήσουμε εκ νέου την συχνότητα σεξουαλικής συνεύρεσης που είχαμε στην αρχή μιας σχέσης είναι προτιμότερο να εστιάζουμε στο δημιουργήσουμε μια ερωτική ατμόσφαιρα κι ένα περιβάλλον ικανό να κάνει την εμπειρία του σεξ διαφορετική και πιο διασκεδαστική.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *