Οι πέρλες επέστρεψαν! Το αγαπημένο αξεσουάρ της γιαγιάς σου είναι και πάλι στη μόδα

pearls-570

Βρες που έχεις βάλει τα σκουλαρίκια με τις πέρλες, γιατί είναι και πάλι στη μόδα. Ναι, αυτό το αγαπημένο αξεσουάρ της γιαγιάς σου έκανε come back!

Από την αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα τα μαργαριτάρια ήταν το απόλυτο σύμβολο του πλούτου και της δύναμης. Αφότου όμως κατέστη δυνατή η καλλιέργεια των όστρακων και η παραγωγή μαργαριταριών σε μεγάλη κλίμακα, η τιμή τους έπεσε και η κατοχή τους έπαψε να είναι προνόμιο των λίγων. Ομως στο μυαλό των ανθρώπων τα μαργαριτάρια παρέμειναν συνδεδεμένα με την εξουσία και την ισχύ.

Αυτός ίσως είναι ο λόγος που τα γυναικεία πρόσωπα που θέλουν να τα συνδέει ο κόσμος με την σημαίνουσα θέση τους στην κοινωνία, επιλέγουν να εμφανίζονται με μαργαριταρένια κοσμήματα, γιατί πιθανότατα θεωρούν πως αυτά τονίζουν την εξουσία και την ισχύ τους (βλέπε Κριστίν Λαγκάρντ, Ανγκελα Μέρκελ, Μισέλ Ομπάμα κτλ).

Οσον αφορά τη μόδα όμως εκείνη που έφερε τις πέρλες στη γυναικεία γκαρνταρόμπα ήταν η Κοκό Σανέλ.

Ηταν μία από τις γυναίκες που επέβαλε τις πέρλες στις συλλογές, μιας και η ίδια φορούσε πάντα σκουλαρίκια και κολιέ με μαργαριτάρια. 

Η διαχρονικότερη και ίσως η πιο αγαπημένη σχεδιάστρια μόδας όλων των εποχών λάτρευε τα αξεσουάρ και συνδύαζε τα αληθινά κοσμήματα με τα faux.

Apimages
Apimages

Οι πέρλες, λοιπόν, ήρθαν και πάλι στη μόδα μιας και είχαν πρωταγωνιστήσει τη δεκαετία του 90. Μπορεί να σου θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, αλλά σίγουρα είναι ένα κόσμημα που έχει διαχρονικό στιλ και φοριέται σχεδόν από όλες τις ηλικίες.

Αποπνέουν θηλυκότητα, δύναμη, φινέτσα, πολυτέλεια ακόμη και αθωότητα και χαρίζουν μια κομψότητα στο ντύσιμό μας.

Κάποτε οι πέρλες θεωρούνταν το απόλυτα chic αξεσουάρ για μια βραδινή εμφάνιση. Μάλιστα είχε συνδεθεί στο μυαλό των γυναικών να φορεθεί με μαύρο βελούδινο φόρεμα.

Σήμερα οι πέρλες αποτελούν ένα στοιχείο που μπορεί να συνοδεύσει ακόμη και τα casual denim looks σου και να προσαρμοστεί άνετα στην καθημερινότητά σου.

Αλλωστε η Vogue είχε διακηρυξει το 1943 ότι «οι πέρλες θα συνεχίζουν να υπάρχουν σε όλα».

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πέρλες

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πέρλες

Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για πέρλες

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *